Hoppa till innehåll

Då släpper Allstars sitt efterlängtade debutalbum

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 2 min read
Äntligen blir det skivsläpp för Allstars! Foto: Emil Särnehed – SarnehedPhoto

Nu är det klart när Allstars släpper sitt första och mycket efterlängtade album som fått namnet ”Old/New, borrowed & blue”. Den släpps på digitala plattformar, som till exempel Spotify, den 20 december.

Albumet kommer också att kunna köpas som cd, men det dröjer ett tag till innan den möjligheten öppnas upp.

– Det verkar faktiskt som att många vill ha den fysiska cd:n. Efter årsskiftet ska det gå att köpa en cd, säger Peter ”Peppe” Söderström i bandet.

På det nya albumet finns de första singlarna med som bandet släppte 2022, men det var först efter sommaren i år som bandet satta fart när det gäller låtskriveri och produktion.

– Totalt sett har vi hållit på länge, och det känns förlösande skönt att allting nu är klart. Jag vet att folk har väntat länge. Vi har varit noga med att göra albumet på vårt sätt, så det har fått ta sin tid, säger ”Peppe” Söderström.

Den nya plattan som släpps inom kort. Till höger Peter ”Peppe” Söderström. Fotograf för den bilden är Emil Särnehed – SarnehedPhoto.

Hur nöjda är ni med slutprodukten?

– Vi är väldigt nöjda. Det är något speciellt att ha gjort något från ax till limpa, att det är vårt eget liksom.

Hur många egna låtar respektive covers blev det till slut?

Röda Korset

– Vi landade på 12 låtar totalt. Sex av dem är originallåtar som jag har skrivit själv och där jag samarbetat med Nils Olsson på en av låtarna.

Hur kom ni på namnet på albumet?

– Jag skrev en låt som heter ”Something blue” som blir som ett titelspår. Annars tycker jag att namnet speglar både oss och plattan. Lite gammalt, lite nytt, lite lånat och lite blues, säger ”Peppe” Söderström och skrattar.

Allstars spelar nästa gång i Ersboda den 15 december och dyker dagen efter upp i Kusmark.

/ANDERS NORIN, REPORTER

Lästips: Allstars blir först ut i nya satsningen på dansband i Stockholm.