Hoppa till innehåll

Då avslöjas vilka som blir nominerade till Guldklaven

Närbild på sångerska och sångmikrofon, samt logotype för Guldklaven.
Snart dags för Guldklavengalan år 2024. De nominerade är.... Foto: Dansbandsveckan

Nu i veckan kommer det att meddelas vilka som blir nominerade i de olika kategorierna till årets Guldklavengala. Beskedet kommer i samband med en extra radiosändning i P4.

Det är under torsdagen, på nationaldagen, som Sveriges Radio P4 sänder ett extrainsatt ”P4 Dans” och där de nominerade till priserna kommer att avslöjas. Radioprogrammet börjar sändas kl 17:00.

I samband med att de nominerade presenteras så kommer också omröstningen att inledas, då det är lyssnarna som avgör vilka som kammar hem flera av priserna.

Förra året blev Fernandoz galans stora vinnare, och kammade hem priset som årets dansband och årets album. Årets låt blev ”Så kommer känslorna tillbaka” med Casanovas, Olle Jönsson utsågs till årets vokalist och Per Lundin i Streaplers fick en guldklav som årets musiker.

Röda Korset

Fjolårets hederspris under Guldklaven delades ut till Jannez som då var ute på avskedsturné. Lucianoz fick pris som årets surprize, Brunnsparken i Örebro blev årets arrangör och Kikki Danielsson fick juryns specialpris.

Årets Guldklavengala anordnas på söndagkvällen den 14 juli.

/NIKLAS LINDH, REPORTER