Hoppa till innehåll

Claes Lövgren: ”Det kom fyra personer på dans –sen var det tvärstopp”

Claes Lövgren berättar om den tuffa tiden under pandemin. Foto: Kurt Sundin

Om dansbandsdrömmen som dog, om konkursen, om att bli hantverkare och om vägen tillbaka igen – det berättar Claes Lövgren i det senaste avsnittet av podcasten ”Nonstop – Ett samtal om dansband” som publicerades under fredagen. Pandemin, och det allt ljusare livet som kom senare, är ämnen som Lövgren öppenhjärtligt berättar om i podden.

– I ett nafs försvann 130 inbokade spelningar, berättar Claes Lövgren i podden och beskriver hur det kom fyra personer på den sista spelningen före pandemin, innan samhället i princip slog igen helt och hållet.

– Ja det var på Sundspärlan i Helsingborg. Det stod en person i varje hörn av lokalen, berättar Claes. Sen var det totalstopp! Men i det läget så trodde vi att det var en tillfällig lockdown och att vi skulle kunna vara igång igen efter någon månad. Men så blev det inte.

Efter 20 år som heltidsmusiker med sitt omåttligt populära dansband, blev Claes Lövgren i praktiken tvingad att lägga ner verksamheten. Hans företag försattes i konkurs och mycket snart fick Claes ta jobb som hantverkare.

Men kärleken till dansbandskulturen levde kvar, både att spela dansbandsmusik, att turnera och att möta publiken. I vintras startade trion Lövgrens som ett deltidsband i liten skala. Men arrangörer från olika delar av landet visade ett stort intresse för bandet, och bokningarna strömmade in.

Röda Korset

I podden, precis som i en intervju med Dansbandsnytt härom veckan, berättar Claes om funderingar på att gå upp från en trio till att bli fyra bandmedlemmar.

Missa inte poddavsnittet. ”Nonstop – Ett samtal om dansband” kan man lyssna till via Spotify, och inom kort också via Podcaster och Amazon Music.

/NIKLAS LINDH, REPORTER