Hoppa till innehåll

Då kan Lövgrens bli ett fyrmannaband: ”Vi behöver bara hitta rätt person”

Ska Lövgrens dansbandstrio snart bli en kvartett? Foto: Marcus Redman

Att beskriva det återtåg som Claes Lövgren och hans nya trio har gjort på dansscenerna som en succé är ingen överdrift. Nu öppnar Lövgren för nästa steg och trion kan därmed komma att växa.

Det var i januari i år som Claes Lövgren återvände till dansbandsscenerna efter pandemin som innebar att det dåvarande bandet fick läggas ner.

– Där stod jag och blev av med mitt livsverk. Det var tufft, sa Claes Lövgren tidigare till Dansbandsnytt.

Men nystarten i januari med en dansbandstrio innebar publiksuccé, och även sedan dess har publiken kommit i mycket stora strömmar när Lövgrens har spelat upp till dans. 

– Det har varit helt fantastiskt. Vi har haft bra med publik och det har varit väldigt positivt och det känns som att vi har varit saknade. Det är också flera arrangörer som har hört av sig och bokat in oss till danser i sommar, och det är till dansställen som i vanliga fall inte har trios utan minst fyrmannaband. Det är såna ställen som man gärna vill vara på om man är ett etablerat dansband, och att vi som trio får komma dit känns ju väldigt kul.

Lövgrens under premiären på Brunnsparken i Örebro i januari. Foto: Marcus Redman

”Sugen på att växla upp”

Ambitionen att återvända som dansband i liten skala har därmed blivit svårare då efterfrågan har visat sig vara större än vad Claes Lövgren tidigare trodde. Och nu kan ambitionerna att spela i ganska liten omfattning behöva omvärderas.

– Ja, och jag måste ju säga att det här är så fantastiskt kul så man vet inte riktigt vart det här bär hän. (Skratt) 

– Jag skulle egentligen inte vara främmande för att åka på heltid igen, men då måste jag få med killarna på det också och det är inte säkert att det funkar. Så vi får ta det lite successivt och så får vi se vad det mynnar ut i. 

– Jag märker också att jag verkligen har saknat det här livet. Så jag är ärligt talat sugen på att växla upp.

Ingen spelning i Malung i sommar

Att vara ett dansbandstrio innebär i praktiken stängda dörrar från flera arrangörer, även om en del har gjort undantag för Lövgrens. Men trots den växande populariteten så kommer Lövgrens inte att spela på Dansbandsveckan i Malung. 

Röda Korset

– Men Bertil Elfström ringde och försökte boka in oss till på lördagen. Tyvärr var vi tvungna att tacka nej då Martino Borén (trummor och sång) ska bli pappa i precis den vevan. Så vi får se till nästa år. Då kommer vi säkert. Då kanske vi också är fyra medlemmar i bandet.

Då kan Lövgrens växa

När dansband är minst fyra medlemmar så öppnar sig generellt flera arenor och större arrangörer blir mer benägna att boka in såna band. Det är något som Claes Lövgren är medveten om, och nu är han beredd att fundera på att ta nästa steg.

– Det är inte långt borta. Det kan jag ärligt säga, men då gäller det att vi hittar rätt person. Det är oerhört viktigt för vi har en grupp nu på tre man som har jättekul tillsammans och trivs otroligt bra ihop. Så om man ska ta in ytterligare en medlem så måste man hitta absolut helt rätt person. 

Hur snart kan ni bli ett fyrmannaband?

– Jag kan inte svara på det men vi har faktiskt spånat om det och då vill vi ha in en kille som kan lira saxofon tänkte vi. Så en saxofonist som kanske kan lira lite bas också vore perfekt.

Kanske kan den här artikeln vara ett sätt att hitta rätt person…?

– Ja om det är någon som känner sig sugen så kan de ju kontakta mig. För det här har faktiskt blivit så lyckat! Sen känner ju vi också att branschen är på gång igen. Vi ser ju helt fantastiska publiksiffror på många håll så det känns som att danspubliken har hittat tillbaka. Det är verkligen jättekul!

/NIKLAS LINDH, REPORTER