Hoppa till innehåll

Bob Stevens kapellmästare slutar: ”Jag har fått mitt drömjobb”

Christoffer Bengtsson slutar som kapellmästare i Bob Stevens. Foto: Peter Malmqvist

Christoffer Bengtsson lämnar dansbandsscenen. I ett inlägg på Bob Stevens Facebooksida skriver kapellmästaren att han turnerar med bandet fram till den 28 augusti.

”Det är en dröm som nu slår in.” Så sa sångaren Christoffer Bengtsson för ett och ett halvt år sedan i en intervju när han skulle hem för att säga upp sig från sitt jobb som gränskontrollant på Gränspolisen. Vid den tidpunkten var beslutet fattat, att han skulle satsa på Bob Stevens på heltid. 

I en intervju med Dansbandsnytt för två månader sedan konstaterade Christoffer att det gick väldigt bra för både bandet och stora delar av dansbandsbranschen, som då var på väg uppåt:

– Det är bara positivt! Och då menar jag verkligen BARA positivt! Folk är fler, de är gladare och det känns verkligen som att det ligger något i luften. Det är som en pendel som har slagit över. Vi är på väg tillbaka. Allihopa!

Men under onsdagen meddelade Christoffer Bengtsson att han nu slutar som kapellmästare i Bob Stevens.

– Tiden har kommit för mig när jag kommer att lämna dansbandsscenen. Som man brukar säga: ”Var sak har sin tid”, skriver kapellmästaren på Facebook. Han berättar dock inte vad skälet är till att han slutar.

– Jag kommer att turnera med Bob Stevens hela sommaren, så vi hinner säga hej då! Mitt sista jobb blir den 28 augusti på min hemmabana Lyktan i Vishult, skriver Christoffer Bengtsson.

Blinkande lampor på bilar

När Dansbandsnytt når kapellmästare Bengtsson för att få veta vad som är orsaken till avhoppet, så berättar han om ett nytt kapitel i arbetslivet.

– Jag har fått ett nytt jobb som jag inte kan tacka nej till.

Röda Korset

Är det inom dansbandsbranschen eller inom musikgenren i stort?

– Nej det är andra blinkande lampor, men inte på scenen….utan på bilarna… (Skratt) Men jag vill inte säga mer i nuläget.

Men hur känns det att lämna Bob Stevens?

– Det känns både och… Jag är ju den som har varit med längst i bandet och har drivit det sedan år 2018. Så det är ju på ett sätt sorgligt, men jag är nöjd med mitt beslut så jag är ganska glad att det är sista sommaren med dansbandet och så något helt annat som börjar därefter.

Men vad är det som har förändrats på bara ett och ett halvt år sedan du sa upp dig från Gränspolisen för att satsa på Bob Stevens på heltid?

– Jag har ju alltid haft två stora drömmar. Dels att spela musik och så en annan dröm också, som jag ska få uppfylla nu. Och musiken kommer alltid att finnas kvar på ett eller annat sätt.

Bob Stevens söker nu en gitarrist som ersättare till Christoffer Bengtsson. Hur ägandet av bandet ska se ut är ännu inte klart.

/NIKLAS LINDH, REPORTER