Hoppa till innehåll

Blixtnedslag slog ut ljudmixer och instrument – stoppade danskväll i logen

Kjell Lundbom i Kjellez var bekymrad och ledsen efter blixtnedslaget som slog ut bandets utrustning. Foto: Privat

Lördagkvällen i Upperudslogen i Molkom skulle ha blivit en härlig danskväll med dans till Kjellez. Men ett blixtnedslag satte stopp för allt. ”Det bara small till och sen slutade utrustningen fungera”, säger Peter Malmqvist i Kjellez till Dansbandsnytt under lördagkvällen.

– Ja det var ett ordentligt åskoväder här med mängder av blixtar. Vi hade kopplat in all utrustning och var redo för danskvällen och då blev det en smäll. Därefter fungerade inte vår trummodul och mixer.

Var det omöjligt att laga utrustningen och rädda danskvällen på något sätt?

– Vi har hållit på i tre och en halv timme för att försöka hitta genvägar och möjliga lösningar, men det gick inte. Trummodulen är helt utslagen och mixern fungerar inte på alla kanaler, så vi tvingades ställa in helt enkelt.

Under tre och en halv timme försökte Kjellez hitta lösningar för att rädda danskvällen, men förgäves. Foto: Privat

Hur reagerar arrangören och publiken på det?

– Arrangören reagerar väldigt förnuftigt och är förstående och en del ur publiken undrar om vi inte kan köra musik via CD istället, men det går ju inte utan mixer.

Verkar det som att utrustningen är helt förstörd?

Röda Korset

– I nuläget vet vi inte. Och imorgon ska vi iväg på kryssning med Birka Gotland så under söndagsmorgonen har vi bokat träff med Ljud-Gunnar i Sörmland där han ska hjälpa oss och programmera om allt så att vi ska kunna klara två dagar på Birka. Vi har också en mixer i reserv som vi kan få använda nu.

Danspubliken fick vända om vid logen – dansen var inställd. Foto: Privat

Vad känner ni i bandet nu när ni måste ställa in – och med så oerhört kort varsel?

– Det är väldigt sorgset och ledsamt! Vi känner oss väldigt nedslagna, men vi kunde inte rå på de här problemen så det fanns inget alternativ tyvärr. Vi får väl vara tacksamma för att en del av utrustningen ändå har klarat sig.

Har ni varit med om att tvingas ställa in någon spelning i bandet förut?

– Nej det här är första gången. Det känns bitter och väldigt tråkigt för alla som har tagit sig hit.

/NIKLAS LINDH, REPORTER