Hoppa till innehåll

Blir det dans under midnattssolen? Så här säger väderprognosen

Dansbandsveckan i Överkalix anordnas nu för andra gången. Foto: Dansbandsveckan i Överkalix

Under tisdagen inleds den andra upplagan av Dansbandsveckan i Överkalix. Arrangören – Överkalix kommun – lockar med dans under midnattssol. Och det finns ganska mycket som talar för att det löftet kommer att infrias.

Sommarens dansprogram visar på fler orkestrar, en större bredd och inte minst utökade möjligheter till dans, då kommunens budget för arrangemanget har blivit större. Och nu verkar det också som att vädergudarna kommer att vara på arrangörernas och besökarnas sida – åtminstone delvis.

Enligt SMHI:s väderprognos för festivaldagarna så kommer det att bli lite växlande väderlek, med mycket sol, tidvis en del ökad molnighet och möjligen något lätt regn mitt på dagen under onsdagen, som blir den mest ostadiga väderdagen enligt prognosen, med maxtemperaturer på 19 grader.

Resterande dagar talar SMHI:s prognos för mestadels sol och temperaturer som stiger uppemot 25 grader, och till och med drygt det under lördagen.

Röda Korset

Banden som spelar under veckan är Holidays, Replay, Kjellez, Martinez, Micke Ahlgrens, Bhonus och Framed. Under lördagen uppträder Linus ”Danzbanderz” Lindholm och dessutom finns Tony Irving på plats i Överkalix och erbjuder exempelvis dansundervisning i olika dansstilar. Hela programmet hittar du här.

/NIKLAS LINDH, REPORTER