Hoppa till innehåll

BILDEXTRA: Så blev danspremiären – 11 dagar efter storbranden i folkparken

Danspremiären i Degerfors kunde genomföras trots allt. Foto: Markus Redman

När det stod klart att den stora dansbanan i Degerfors Folkets Park hade totalförstörts i en brand härom veckan så var det nog många som befarade att sommarens danser skulle ställas in. Men under onsdagskvällen var det trots allt säsongspremiär i parken, med mängder av besökare.

Det var på lördagkvällen den fjärde maj i år som den anrika byggnaden med en stor dansbana totalförstördes vid en brand. Det var den tredje dansbanan som förstördes vid en brand i en folkpark hittills i år.

Resterna av den stora dansbanan är inhägnade efter branden. Foto: Markus Redman

Sorgen var stor i Degerfors efter branden och frågetecknen var också många om hur danssommaren i folkparken skulle påverkas, då hela 17 band var bokade för trivseldanser. Men mycket snart beslutades att sommarens arrangemang i folkparken skulle genomföras som planerat, trots allt. Danserna skulle flyttas till en lite mindre dansbana som finns i folkparken.

Kjell Malmborg från Mogna Män tillsammans med Anita Larsson som bokar dansbanden vid folkparken i Degerfors. Foto: Markus Redman

”En magisk kväll”

Under onsdagskvällen – endast 11 dagar efter storbranden – kunde danspremiären genomföras trots allt, till tonerna av ”Mogna Män”. Omkring 200 personer kom till danskvällen som anordnades i ett fantastiskt försommarväder.

Det blev en välbesökt danspremiär i Degerfors trots allt. Foto: Markus Redman
Den mindre dansbanan inrymde många dansgäster. Foto: Markus Redman

– Det blev en magisk kväll, berättar Markus Redman som var på plats under säsongspremiären. Han är starkt engagerad i både svensk dansbands- och folkparkskultur och han sköter om Facebooksidan för folkparken i Degerfors.

– Alla dansare som jag pratade med var supernöjda med kvällen utifrån de förutsättningar som var. Många lovordade även orkestern Mogna Män. Danserna i Degerfors är verkligen något av en institution!

Trivseldanserna i Degerfors Folkets Park fortsätter hela sommaren och ända fram till den första onsdagen i september. Näst på tur står bandet Eklöfs som spelar i folkparken på onsdag den 22 maj.

Mogna Män stod för musiken under säsongspremiären. Foto: Markus Redman
Sammanlagt 17 trivseldanser anordnas i Degerfors i sommar. Foto: Markus Redman

/NIKLAS LINDH, REPORTER