Hoppa till innehåll

Arvingarna slår larm: ”Låt er inte luras av fejkkonton på sociala medier”

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 2 min read
Arvingarna är särskilt hårt drabbade av fejkprofiler. Pressbild

Arvingarna är kanske det dansband som är hårdast drabbat av fejkkonton på Facebook och Instagram. Nu går bandmedlemmarna ut med en varning för hur fans och andra riskerar att bli lurade av bedragare.

Mängder av profiler inom dansbandsbranschen är utsatta för att bedragare startar konton i deras namn och interagerar med falsk identitet. Medlemmarna i Arvingarna är särskilt hårt drabbade, och för sångaren Casper Janebrink figurerar ett flertal falska konton som bedragare har startat.

I en film som nu har publicerats på Arvingarnas officiella sociala mediekonton går de ut med en skarp varning:

– Ja det figurerar mängder av falska konton nu på Facebook och Instagram. Konton som utger sig för att vara vi i Arvingarna, och vi som privatpersoner, säger Casper, och fortsätter:

– Vi har inga sådana konton som är privata och vi söker inte kontakt med er via såna konton. Vi har bara våra officiella plattformar på Instagram och Facebook för att marknadsföra Arvingarna.

– Precis, och vi skulle aldrig någonsin begära pengar av någon av er där ute, fyller Tommy Carlsson i.

Röda Korset

Fejkkonton är ett stort problem som drabbar många användare på sociala medier, men officiella personer är särskilt hårt drabbade. Och för Arvingarnas del har man nu fått nog och vill upplysa om ett stort problem.

– Om det är någon som frågar efter pengar i vårt namn, eller någon som skriver om en kärleksrelation eller något, så är det falska konton som försöker bedra er på pengar eller känslor, avslutar Casper.

Om man ser sociala medie-konton som man misstänker är falska bör man anmäla dessa till Facebook eller Instagram.

/NIKLAS LINDH, REPORTER