Hoppa till innehåll

Akutinsats på verkstaden för Casanovas trasiga buss

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 3 min read
Henrik Sethsson, låtskrivare, producent och sångare i Casanovas. Foto: Niklas Lindh

Planerna för helgen fick ändras akut för Casanovas när orkesterbussen skulle startas på fredagsmorgonen för avfärd mot Bergeforsen norr om Timrå. Det visade sig att startmotorn var trasig, och bandet tvingades ställa in fredagskvällens spelning. Men tack vare en snabb insats av verkstaden kunde startmotorn ersättas med en ny och dansen på lördagen i Näsviken utanför Hudiksvall är därmed räddad.

När Dansbandsnytt når bandets sångare Henrik Sethsson så är han lättad över att verkstaden så snabbt kunde hjälpa till, men ledsen över att tvingas ställa in fredagkvällens spelning.

– Ja bussen gick helt enkelt inte igång imorse när Jimpa (bandkollegan Jimmy Lindberg) skulle starta den. Så då ringde vi verkstaden Neoplan i Motala som sa att startmotorn hade lagt av. Men vi hade en sån tur att de hade såna startmotorer hemma på lager, så var det ”bara” att byta den. Men tyvärr var det 60 mil att åka till spelningen så vi hade ingen chans att hinna fram i tid.

Men nu är allt i alla fall grönt inför lördagens spelning?

– Ja det är det. Det blir ju Näsviken då, och de, precis som uppe i Bergeforsen, har ju sett fram emot att vi ska komma norrut. Vi åker ju ändå lite oftare norröver numera än vad vi har gjort tidigare. Men det var så himla tråkigt att vi blev tvingade att ställa in under fredagen. Vi är jätteledsna över det.

Vad händer inombords i dig när du får höra att bussen strejkar, både med tanke på besvikelse hos publiken och så kanske kostnader för bussreparationer som sticker iväg…?

Röda Korset

– Det värsta är ju att man gör folk besvikna. Annars är vi ju så luttrade. Själv har jag ju hållit på med det här i 35 år, fast jag är så ung. (Skratt) Men att folk blir ledsna gör förstås ont och är tråkigt.

– Sen är självklart nästa tanke att man hoppas att det inte är en alltför stor ekonomisk fråga med reparationer, vad fakturan landar på. Vi vet ju alla som jobbar med det här att bussarna är vår största utgiftspost. Det kostar enorma pengar för att vi ska kunna rulla i de här stora monstren, men det är ju för att vi ska kunna orka med allt…Vi måste kunna få med all packning och utrustning, kunna sitta skönt, åka skönt och kunna sova i bussen. Och därför måste ju bussen vara i trim för att helheten ska fungera.

Under lördagen blir det alltså spelning för Casanovas i Näsviken. Sen dröjer det inte alls länge innan bandet återigen reser norrut. Det blir redan den 8 december, till Ersboda Folkets Hus, dagen efter till Folkets Hus i Piteå, och så Matfors Folkets Hus dagen därpå.

/NIKLAS LINDH, REPORTER