Hoppa till innehåll

Voize i version 2.0 – Skivsläppet avslöjar breddad satsning

Bandet Voize har släppt en ny platta. Foto: Voize

Under fredagen släppte det sydsvenska dansbandet Voize en ny platta med hjälp av några av branschens giganter. Och nu handlar det om en mer breddad repertoar än tidigare. Samtidigt laddar Voize upp för en dubbelspelning på Dansbandsveckan i Malung.

Dansbandsnytt når basisten och sångaren i Voize, Mikael Dahlgren, mellan några av hans insatser i det egna företaget inom el- och hissteknik. Snart är det dags för deltidsbandet att packa för två spelningar i Malung, men först är det fullt fokus på släppet av den nya plattan.

– Ja det här är en skiva där vi har samlat sex års singlar där man ser hela bandets bredd när det gäller repertoar. Vi har ju tidigare klassats lite som ett ”modernband”, men valde i början av pandemin att gå över till en lite mognare stil för att få en större bredd i vår repertoar. Då kan vi möta alla de olika dansstilarna där ute på ett bra sätt. Och det speglar sig också i den nya skivan, säger Mikael Dahlgren till Dansbandsnytt.

Deltid för balans i livet

Voize är ett deltidsband från Hjärup i Skåne. Och deltidsengagemang är en förutsättning, enligt Mikael Dahlgren, för att medlemmarna ska kunna få balans i livet med familjer med barn, och med andra jobb.

– Ja vi känner att det är ett deltidsband som vi vill vara. Det är också en av anledningarna till att Johannes Wärn, som tidigare turnerade med Donnez, nu har börjat hos oss. Han blir pappa senare i sommar och känner att han vill kunna vara hemma och prioritera familjelivet mer. Så vi känner att deltidsband är precis vad vi vill vara.

Lite trögt efter pandemin

Vägen tillbaka för dansbandsbranschen efter pandemin beskriver Mikael Dahlgren som försiktigt positiv, men lite trög.

– Vi ser att folk kommer ut på dansställena igen, men kanske inte riktigt i den mängden som man hade önskat. Men det har nog att göra med den ekonomiska situationen för många som har blivit tuff som en konsekvens av kriget i Ukraina. Men vi ser absolut en återgång till dansbanorna.

Dubbelt upp i Malung

Nu väntar närmast en spelning under lördagskvällen på Fågelsångs Festplats i Woxtorp, innan det bär av till Västerdalarna för en dubbelspelning på Dansbandsveckan i Malung, på söndagen och måndagen.

– Ja vi spelar på dansbana 4 i Malung på söndag, och så spelar vi faktiskt också på måndag eftersom Mickys har tvingats ställa in, så då tar vi deras plats.

Hur är det att spela på Dansbandsveckan i Malung?

– Malung är en oerhört trevlig samlingsplats för både dansare och band. Det är en stämning i hela Malung som inte kan beskrivas om man inte har upplevt det. Och sen är det så roligt att man träffar väldigt mycket publik och musikerkollegor. Så det här är trevligt. Det är verkligen så!

Röda Korset

MER OM: Voize

Bildades år 2011.

Släppte den 14 juli den nya skivan ”Slut på längtan”.

I plattan ingår låten ”Det har du rätt i” med text och musik av branschgiganterna Lasse Holm och Gert Lengstrand. 

Producent är Donald ”Donne” Laitila som även ligger bakom produktionen av ”Slut på längtan”.

Bandets medlemmar:

Kapellmästare Fredrik Grönvall, klaviatur, saxofon, dragspel, sång 

Mikael Dahlgren – bas, sång 

Leo Paulsen – gitarr, sång 

Johannes Wärn – trummor, sång

/Niklas Lindh, reporter