Hoppa till innehåll

Tvisten mellan Lasse Stefanz och Sigfridsson är över

Högsta Domstolen tar inte upp ärendet om bandets uteslutning av Lasse Sigfridsson. Pressbilder

Tvisten mellan bandet Lasse Stefanz och den förre bandmedlemmen Lasse Sigfridsson är över. Högsta domstolen kommer inte att ta upp ärendet och hovrättens beslut – om att bandet hade rätt att utesluta Sigfridsson, och att denne inte har någon äganderätt över bandet – står därmed fast.

– Det känns ju inte bra naturligtvis, jag tycker fortfarande domen är helt felaktig, säger Lasse Sigfridsson i en kommentar till Aftonbladet.

Det var P4 Kristianstad som var först med att rapportera om att Högsta domstolen inte kommer att ta upp ärendet och att hovrättens beslut därmed står fast.

Lasse Sigfridsson var tidigare basist i Lasse Stefanz men uteslöts 2012. Sju år senare, 2019, valde han att stämma bandet för att de uteslutit honom som delägare i bolaget Lasse Stefanz Musik KB.  Sigfridsson hävdade att hans bolag fortfarande var delägare av Lasse Stefanz.

Tingsrätten höll inte med om detta och tidigare i år fastslog även hovrätten att Lasse Stefanz hade all rätt att utesluta Lasse Sigfridsson med hänvisning till samarbetsproblem och att han bedrivit konkurrerande verksamhet.

I det läget valde Lasse Sigfridsson att överklaga domen till Högsta domstolen, som alltså inte väljer att ta upp fallet.

Lasse Stefanz är just nu ute på en hyllad konsertturné runt om i Sverige med en ny scenproduktion.

Lasse Sigfridsson laddar bland annat upp inför julshowen ”Jul med Sigfridssons” på Kristianstads teater den 9 och 10 december.

/ANDERS NORIN, REPORTER