Hoppa till innehåll

TV: Då fyllde de hela Grönlandsparken – nu är det dags för Vikingarnas avsked

Christer Sjögren tillsammans med Erik Lihm i Grönlandsparken i Malung 2011. Foto: Kurt Sundin

Under söndagen är det dags för Vikingarna att göra bandets allra sista spelning – i Grönlandsparken i Malung i samband med att Dansbandsveckan inleds. Men här blickar vi tillbaka till en återförening som skedde just i Grönlandsparken, för 13 år sedan, när Dansbandsveckan inleddes år 2011.

Då hade Vikingarnas kapellmästare, Malungssonen Erik Lihm, ringt till Christer Sjögren för att fråga om de kunde sammanstråla på scenen under Dansbandsveckan och spela låtar från Vikingarna, som då inte var aktiva som band. Det blev en konsert som fick stor uppmärksamhet under Dansbandsveckan det året. Kurt Sundin fick dessutom en intervju med Sjögren och Lihm strax före framträdandet.

Hela intervjun och några av de låtarna som framfördes år 2011 kan ni se här, tack vare ett samarbete mellan Dansbandsnytt och ”På Dans med Kurt”:

Röda Korset

Sedan dess har Erik Lihm, Christer Sjögren och hela Vikingarna återförenats i Malung på nytt – och under söndagen ska det alltså ske igen, för allra sista gången. Väderprognosen visar dock på mycket regn under söndagen i Malung, även om regnmängderna ska bli mindre än man tidigare befarade, om man får tro SMHI:s prognos klockan 08 på söndagsmorgonen .

/NIKLAS LINDH, REPORTER