Hoppa till innehåll

Succéfestivalen i möte: ”Förändringar av Dansbandsveckan i Överkalix” 

Dansbandsveckan i Överkalix anordnas nu för andra gången. Foto: Dansbandsveckan i Överkalix

Under fredagen har ett möte hållits om vad som kommer att hända med Dansbandsveckan i Överkalix 2024 efter festivalens premiärupplaga i somras. Det är festivalledningen och kommunledningen som har diskuterat hur verksamheten ska kunna utvecklas ytterligare.

– Ja vi har haft ett möte nu under fredagen om upplägg och val av band. De som var med på mötet var dansbanorna, kommundirektören, kommunalrådet och jag, berättar Sara Söderberg som själv är en drivande kraft för festivalen från kommunens sida.

Vad fattade ni för beslut under fredagens möte?

– Vi fattade beslut om att vi ska göra vissa förändringar i det upplägg som vi diskuterade kring. Mer kan jag inte säga, men vi har kommit ytterligare steg på vägen.

Förändringar i upplägg? Inom vilka ämnesområden?

– Det handlar om vilka band vi ska ha och hur många dansbanor vi ska ha per dag. Mer kan jag inte berätta just nu.

En till två dansbanor per kväll

Dansbandsveckan i Överkalix lockade i somras ett par tusen dansare med dans på en dansbana under tisdagen, onsdagen och torsdagen, på två dansbanor på fredagen och så på lördagen på en dansbana – på Brännabergets anrika festplats. Det återstår att se om arrangören planerar för att utvidga det konceptet och i så fall om det blir fler dansband som kommer till Överkalix nästa sommar.

– Generellt sett för evenemanget så handlar det självklart om en utveckling.

Röda Korset

Hur viktigt är evenemanget för er i Överkalix?

– Vi på kommunen ser det här som ett extremt viktigt evenemang för Överkalix och faktiskt i förlängningen för hela regionen.

Varför just en satsning på dansband?

– Av den anledningen att det inte fanns någon dansbandsvecka i Norrbotten innan vi bestämde oss för att ha en i år. Vi ville ta dansen även upp till Norrbotten och det ger svenska folket ytterligare en anledning att se hur fantastiskt vackert det är här. För oss är det så viktigt att det ska finnas dans här uppe också, och inte bara längre söderut.

Det är ännu oklart när upplägget för Dansbandsveckan i Överkalix nästa sommar kommer att presenteras.

– Vi jobbar på och kommer att berätta mer så snart som det bara är möjligt, avslutar Sara Söderberg.