Hoppa till innehåll

Storslam för skivbolaget – här är de nominerade till galan

Titanix, Streaplers, Casanovas och Donnez är de nominerade. Pressbilder

Manifestgalan – en av årets stora musikgalor – har nu presenterat de nominerade i kategorin ”Årets dansband”. Casanovas, Streaplers, Donnez och Titanix är nominerade. Alla finns på skivbolaget Atenzia Records.

– Yes, vilken start på det nya året, nu blir det fest, säger Pär Winberg, ägare till Atenzia Records i en kommentar.

Bakom Manifestgalan står SOM (Svenska oberoende Musikproducenter).

Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag, och är årets stora händelse i indiemusiksverige.

Nära 500 album bedömda

Jurygrupperna om närmare 150 personer har tillsammans lyssnat igenom och bedömt sammanlagt 496 albumproduktioner och 145 musikvideos. Juryns medlemmar består av journalister, arrangörer och andra personer som på olika sätt är verksamma i musikbranschen.

Röda Korset

Förra året firade Manifestgalan 20 år och inledde samtidigt en ny tradition, att genomföra galan ambulerande till olika städer i Sverige. I år kommer Manifestgalan äga rum på Arbis i Norrköping den 7:e mars.

– Anmälningarna till Manifest visar tydligt att musik skapas och ges ut över hela landet, trots den politiska trenden med nedskärningar på kulturområdet. Jag kan inte låta bli att fundera över vad som skulle hända i positiv utveckling om hela Sverige på riktigt skulle börja prioritera musikens skapare och entreprenörer. SOM skapade Manifest för att lyfta musikutgivningar i alla genrer, och de oberoende musikbolagens verksamhet. Vårt val att genomföra evenemanget i olika städer ger oss möjlighet att också uppmärksamma olika förutsättningar och initiativ runt om i landet, säger Eva Karman Reinhold, ordförande i SOM, i ett pressmeddelande.

De nominerade i kategorin Dansband:

  • Titanix – Om du lovar (Atenzia Records)
  • Casanovas – Så kommer känslorna tillbaka (Atenzia Records)
  • Donnez – Skön Style (Atenzia Records)
  • Streaplers – En bra plats i livet (Streaplers/Atenzia Records)

/ANDERS NORIN, REPORTER