Hoppa till innehåll

Så slog väderkaoset till mot Dansbandsnytt: ”Decimeterhöga drivor av hagel”

Till och med växter i trädgården slogs sönder av hagelmassorna. Foto: Niklas Lindh

Torsdagen innebar ett kompakt lågtryck med extrema skyfall och hagel, samt åska och blixtar. Hos Dansbandsnytts högkvarter i Hosjö utanför Falun gick det knappt att öppna ytterdörrarna för allt hagel.

– Det här är nog det värsta ovädret jag har upplevt sedan jag flyttade hit i juni 1997, säger Anders Norin som är reporter på Dansbandsnytt.

Och han får medhåll av sin kollega Niklas Lindh som bor granne med Anders:

– Jag var på väg hem i bilen och det var oerhört spårigt efter vägen, och till och med decimeterhöga drivor med hagel. Jag var också rädd för att lacken på bilen skulle bli bucklig av det kraftiga haglet som slog ner. När jag kom hem såg jag hur växter i trädgården hade slagits sönder av hagelprojektilerna.

Gräsmattorna var alldeles vita och Niklas berättar hur man fick pulsa i hagelmassorna för att ta sig in.

Röda Korset

– Ja jag har varit med om flera extremväder, men det här var nog det värsta jag har upplevt när det gäller hagel.

Samtidigt som nederbörden drog ett kraftfullt åskoväder förbi över Hosjö och mängder av blixtnedslag registrerades bara något hundratal meter från Dansbandsnytts ”högkvarter”. Det kraftfulla ovädret följde dock av uppehåll under kvällen.

– Nu hoppas vi på en fin helg istället, inte minst med tanke på alla sommardanser som väntar, avslutar Niklas Lindh.