Hoppa till innehåll

Så ska Birka Gotland fräschas upp för 70 miljoner kronor

Snart tas Birka Gotland i trafik. Pressbild

Under tisdagen körs kryssningsfartyget Birka Gotland mot varvet i Landskrona för att fräschas upp inför trafikstarten den 20 mars. Och nu berättar rederiet översiktligt vad som kommer att ske.

I ett pressmeddelande från bolaget bakom Birka Gotland – Gotland Alandia Cruises – meddelas att 70 miljoner kronor ska investeras i en uppgradering av fartyget, både interiört och exteriört.

– Birka Gotland är över lag i fint skick och renoverades senast 2019. Således finns det mycket att ta tillvara på samtidigt som vi med varsam hand kommer att förädla utvalda områden ombord. Bland annat satsar vi på spa-avdelningen på däck 10 som under koncepetet Achipelago Spa får en inbjudande skärgårdsprofil med högklassiga behandlingar, säger Susanne Kaarnimo-Knight ,vd för Gotland Alandia Cruises, i pressmeddelandet.

Dessutom kommer soldäcket att göras om och så uppdateras hytterna ”med fartygets lyxiga sviter i spetsen” som bolaget skriver i sitt pressmeddelande. Dansbandsnytt har ställt frågor om vilka hytter som uppdateras och på vilket sätt och har fått veta att alla hytter får en ny TV, att sviterna får nya sängar och att madrasser, tyger och mattor uppdateras.

Exteriört blir det målningsarbeten och med byte av logotyp och företagsnamn. Arbetet kommer att pågå i Landskrona under tre veckor, innan fartyget vänder åter mot Stockholm.

Eleonora Hansi är informationschef på Viking Line Skandinavien och Gotland Alandia Cruises, och hon berättar om ett stort engagemang inför trafikstart:

Röda Korset

– Det finns verkligen massor av engagemang, förväntningar och förhoppningar inför trafikstart, så vi känner definitivt att det finns ett stort intresse.

Hur ser intresset för att boka kryssningar ut?

– Det bokas på bra. Vi fick 15 000 bokningar bara under den första dagen.

Den 20 mars är första avgång mot Åland.

/NIKLAS LINDH, REPORTER