Hoppa till innehåll

Respektlöst: Sluta klaga på dansgolvet – det är Du som har ansvaret

Tony Irving sätter fokus på det viktiga ämnet "skor". Foto: Peter Knutson/Niklas Lindh

Nu uppmärksammar Dansbandsnytts´ krönikör Tony Irving de klagomål som många gånger brukar riktas mot dansgolven. Och om det respektlösa i att strö ut kaffepulver på golvet för att skapa bättre glid. Istället är det dansaren som har ansvaret. Håller du med Tony Irving? Läs hans krönika och kommentera gärna i våra sociala medier.

Tony Irving: Att välja rätt skor är avgörande för varje dansare. Oavsett om du söker glid eller fäste, är det ditt ansvar att se till att du har rätt skor för dansgolvet. Att skylla på golvet löser inga problem – istället bör du fokusera på att hitta skor som passar din dansstil och behov.

Olika dansstilar kräver olika typer av skor. För dansstilar som kräver mycket fotarbete och snabba vändningar, som salsa, kan skor med lite mer fäste vara fördelaktigt. Å andra sidan, för danser som kräver mer stabilitet och kontroll, som Svensk Fox, är skornas glid essentiellt.

Många dansare klagar på dåliga golvytor, men ofta ligger problemet i fel val av skor. Ett bra par dansskor kan anpassa sig till de flesta golvytor och förbättra din dansupplevelse. Det är viktigt att förstå att olika danslokaler har olika typer av golv, och dina skor bör vara mångsidiga nog att hantera detta.

Det är dags att dansare slutar klaga på golvet och istället tar ansvar för sitt eget val av skor. Att hälla kaffepulver eller annat på golvet för att skapa glid är inte bara respektlöst mot danslokalens ägare och andra dansare, det är också ett tecken på att man inte har valt rätt skor för situationen.

Om dans är din hobby och passion, är det värt investeringen att skaffa rätt skor. Det finns många kvalitetsskor designade specifikt för dans som kan ge dig både det glid och det fäste du behöver. Att ha rätt skor är en del av att identifiera sig som en seriös dansare.

Att välja rätt dansskor är en viktig del av dansupplevelsen. Det handlar inte bara om din komfort och prestation, utan också om respekt för dansgolvet och andra dansare. Kom ihåg, ett dåligt golv kan ofta förvandlas till en utmärkt dansyta med rätt skor.

Att välja rätt dansskor är en kritisk faktor som alla engagerade dansare bör ta på allvar. Det är en investering i din hobby och en markering av din respekt för dansen och dess miljö.

/TONY IRVING, KRÖNIKÖR