Hoppa till innehåll

Populära nöjesstället satsar på dansband: ”Folk har frågat efter det”

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 2 min read
Bulls Bar i Karlstad lyssnar på stammisarna – satsar på dansband. Foto: Privat

Direkt efter årsskiftet inleds en satsning på dansband på utestället ”The Bulls Bar” i Karlstad. Nöjesställets ägare Nowzad Hashim Bashir berättar att satsningen beror på att gästerna har önskat just dansband.

– Varje helg har vi levande musik här inom olika musikgenrer och många stammisar hos oss har sagt att vi borde ta in olika dansband här. Så det ska vi göra nu och så kanske det uppstår spontandans också. Och faller det här väl ut så kanske det blir ”riktiga” danskvällar framöver också med mer organiserad dans till dansbandsmusik.

Planerna har pågått under hösten och en ny scen har byggts upp. Inom kort kommer programmet med dansband att offentliggöras. Enligt uppgifter till Dansbandsnytt så blir det ett av landets riktigt stora dansband som spelar under premiärkvällen. 

Hur mycket dansband kommer det att bli från er scen framöver?

– Det ska bli en happening någon gång i månaden – egentligen som en vanlig nöjeskväll men där det är dansbandsmusik. Det blir olika dansband och det måste ju inte vara de allra största heller.

Nöjesstället är väl känt i Karlstad för att bland annat ha mycket livemusik, och där flera lokala band brukar spela. Dessutom anordnas olika aktiviteter som exempelvis quiz-kvällar. Och när det gäller den nya dansbandssatsningen så kommer den till att börja med genomföras under vintern och våren på The Bulls Bar.

Röda Korset

Har ni någon gång tidigare haft ett dansband hos er?

– Nej aldrig. Men tack vare våra kunder så blir det så nu. Och de ser fram emot att både kunna lyssna på musiken och att också kunna spontandansa. 

– Vi tror verkligen på den här satsningen! För det är viktigt för oss att ha livemusik som alla gillar, och det är tydligt att många gillar dansband.

/NIKLAS LINDH, REPORTER