Hoppa till innehåll

Ok med väskor under Dansbandsveckan i Malung – men bara om de håller måttet

Väskor kommer att kontrolleras, och i vissa fall mätas, utanför folkparken. Foto: Niklas Lindh

Efter ett möte mellan arrangörerna för Dansbandsveckan i Malung och Polismyndigheten står det nu klart: Det blir tillåtet att ta med väskor in i Orrskogens folkpark under danskvällarna, men bara om de understiger ett visst mått.

I samband med större evenemang i Sverige så råder det numera ett generellt väskförbud. Det var i vintras som väskor förbjöds i samband med större evenemang. Nu har dock polisen beslutat att besökarna som ska till Orrskogens folkpark kvällstid under Dansbandsveckan i Malung får dispens från förbudet.

Men det är inte alla väskor som tillåts att ta med innanför grindarna. Måtten måste understiga 40 gånger 40 gånger 20 centimeter. Annars blir det stopp i entrén. Dessutom kommer visitering av väskor och ryggsäckar att ske utanför entrén.

Röda Korset

Enligt ett pressmeddelande från Dansbandsveckan så kommer det att vara tillåtet med väskor och ryggsäckar under dagtid i Grönlandsparken, i krögartältet och vid det så kallade PD-området. På kvällarna är det dock totalstopp för väskor vid krögartältet efter klockan 18.

/NIKLAS LINDH, REPORTER