Hoppa till innehåll

Nysatsningen lyckades – fortsatt satsning på dans till ”mogen” dansbandsmusik

Den nya satsningen på Brunnsparken blev lyckad. Foto: Brunnsparken

Det var många som höjde på ögonbrynen när Brunnsparken i Örebro sjösatte en ”nödplan” för att rädda dans till dansband som spelar ”klassisk” eller ”mogen” dansmusik. Nu står det klart att satsningen har blivit så lyckad att parken fortsätter att satsa på såna danstillställningar även nästa år.

Det var efter skärtorsdagens dans till Engdahls som det slogs ett nytt publikrekord för Brunnsparkens nya koncept med ”tedans”. Därefter meddelade parken på sin Facebooksida att man kommer att fortsätta boka dansband som spelar klassisk/mogen dansbandsmusik – något som tidigare inte var någon självklarhet.

Problemet tidigare bestod i att danspubliken svek danskvällar till mogen dansmusik, medan modernbanden fortsatte att locka en stor publik. Från årsskiftet gjorde parken en förändring genom att tidigarelägga dansarrangemangen med mogna dansband till eftermiddagar istället för kvällar, och kalla konceptet för tedans.

Nu konstaterar Brunnsparken att förändringsförsöket har varit så lyckat och att besökssiffrorna har ökat. Det innebär att man redan har fattat beslut om att börja boka dansband som spelar mogen/klassisk dansbandsmusik även nästa år.

/NIKLAS LINDH, REPORTER