Hoppa till innehåll

Nya danssatsningen: ”Vi tror på många besökare från Norge”

Martinez, med sångerskan Sandra Estberg, kommer till Charlottenberg. Till höger initiativtagaren Stewe Olsson. Foto: Niklas Lindh/privat

Om bara ett par veckor blir det danspremiär i Charlottenberg i Värmland. För första gången på sex år anordnas dans i Folkets hus. ”Vi tror att det här kan bli riktigt lyckat”, säger initiativtagaren Stewe Olsson.

När det senast anordnades danser till dansband i Charlottenberg var intresset så svalt att dansarrangemangen lades i malpåse. Men nu kan läget bli ett annat. Det tror i alla fall dansentusiasten Stewe Olsson som lyckades övertyga folket hus-styrelsen om att boka in Martinez till en danskväll i Charlottenberg. Och det faktum att den värmländska lilla orten ligger endast sex kilometer från den norska gränsen, kan innebära att många dansare lockas just från Norge.

– Det verkar vara alltfler norrmän som har upptäckt dansmusik på den svenska sidan, så vi hoppas att det ska komma åtskilligt med både norrmän och svenskar nu när det blir dans.

Den 21 januari anordnas dansen och om det blir en lyckad tillställning med tillräckligt mycket publik så kan det leda till att fler danser anordnas i Charlottenberg.

– Ja så är det. Går det bra så hoppas vi att kunna anordna fler danser. Vi har ju dessutom en folkpark här i Eda kommun som ligger ännu närmare den norska gränsen. Det är ungefär lika länge sedan som det var dans där också som i Folkets hus.

Initiativet till danskvällen kommer från Stewe Olsson som i ett 30-tal år har varit ute och dansat. Och styrelsen för Folkets hus nappade på idén.

Röda Korset

– Ja folkets hus-föreningen sa att de gärna vill prova det här. Så nu håller vi tummarna för att det blir en lyckad satsning så vi kan anordna fler danser framöver, både här och i folkparken.

Vilken är din bild av vart dans-Sverige som helhet nu är på väg?

– Jag tror att det bara kommer att bli bättre och bättre. Och det finns ju inget som slår att komma ut och dansa till livemusik.

/NIKLAS LINDH, REPORTER