Hoppa till innehåll

Lösningen för Matz Bladhs: ”Det blev ruskigt bra”

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 3 min read
Håkan Nordling är fast medlem i Matz Bladhs. Foto: Pelle Larsson, studiobild.se

Det är spelglädje och stabilitet inom Matz Bladhs sedan saxofonisten Håkan Nordling har blivit fast medlem i bandet. ”Det blev fantastiskt bra, och det har blivit ruskigt väl mottaget av publiken”, säger bandets kapellmästare Niclas Olén.

När Tom Käldström slutade i Matz Bladhs efter sommaren så inleddes arbetet med att hitta hans ersättare. Och eftersom de kvarstående medlemmarna samtliga kan sjunga, så blev bandets fjärde medlem en saxofonist som dessutom tidigare har spelat i Matz Bladhs under flera år.

Det började under hösten som en vikarielösning, och den blev så lyckad att vikarien – Håkan Nordling – nu är fast medlem i Matz Bladhs.

– Det är väldigt många som säger att ”nu är det ju Matz Bladhs igen”. Håkan är ju en väldigt stark scenpersonlighet som många tycker om, och han spelar tvärflöjt utöver saxofon och gitarr, och det är väldigt uppskattat.

Hur drar ni nytta av det?

– Jo det är något som vi tänker försöka utveckla med någon eller några instrumentala låtar och där vi kanske väver in flöjten i arrangemangen i flera av de andra låtarna. 

”Kuppades in som fast medlem”

Håkan Nordling spelade med i Matz Bladhs mellan år 2011 och 2017, men kontakten har fortsatt genom åren därefter, och även inhoppen som vikarie med bandet har skett kontinuerligt. Och den tillfälliga vikarielösningen i höstas omvandlades till en fast lösning.

– Vi var på honom lite grann om att han borde bli fast medlem i bandet. Och så var vi torsk på affischer så vi skulle beställa nya. Då blev Håkan med på en bild och då hade han ju inte nåt annat val än att fortsätta med oss. (Skratt)

Som kapellmästare – känner du att ni är ett bra gäng som också har roligt tillsammans?

– Ja så är det. Fantastiskt bra! Det är mycket skratt! Och Håkan är också en väldigt positiv scenpersonlighet, alltid med ett leende och han söker blickar hela tiden och bjuder på sig själv.

Vårspelningar i Finland och Norge

För övrigt är det en intensiv vår som väntar för Matz Bladhs.

– Ja vi har ju en del Finlandssvängar och där går det ju fantastiskt bra för oss. Det är ju som ett andra hem nästan. Där har vi en väldigt trogen och förhållandevis stor publik. Så ska vi också till Norge ett par gånger.

Och så blir det tre spelningar på rad på M/S Birka Gotland i april…

– Ja det ska bli spännande att se hur det ser ut där nu sedan vi var där senast, och hur publiken tar emot det. Sen är det ju lite bökigare där jämfört med Cinderella där vi kunde köra ombord bussen och ha den med oss. På Birka är det ju ett hål i sidan där all in- och urlastning av varor och orkestrar och sånt sker. Men har man väl kommit ombord så blir det säkert utmärkt.

/NIKLAS LINDH, REPORTER