Hoppa till innehåll

Locket på om nya ägarna till Får Jag Lov – Deutgen: ”De vill hålla sig i bakgrunden”

Det är ännu inte känt vilka som i nuläget äger Får Jag Lov. Chefredaktör är dock fortfarande Thomas Deutgen. Foto på bilden till höger: Cecilia Jägenmark

Under torsdagen kunde Dansbandsnytt berätta att tidningen Får Jag Lov har blivit såld. Nu står det klart att de nya ägarna vill ha större fokus på mello- och schlagermusik. Men vilka de nya ägarna är hålls ännu så länge hemligt.

Överlåtelseavtalet mellan säljaren Hasse Haraldsson och köparna signerades under förra veckan och hos Bolagsverket finns ett ärende som är under beredning. Det innebär att ägarbytet ännu inte är registrerat och att det därmed inte är offentlig handling. Fram till dess så är det i praktiken hemligt vilka som har köpt Får Jag Lov så länge ägarna själva inte vill träda fram. Däremot står det klart att Thomas Deutgen stannar kvar som chefredaktör för tidningen.

– Jag är fortsatt kvar som chefredaktör. Det var en förutsättning för att de nya ägarna skulle ta över. Det är en garant för att dansbandspubliken får sitt.

Dansbandsnytt har bett om en intervju med Thomas Deutgen och han har svarat på frågor via mail och sms.

– Ägarna tillhör nätverket runt Melodifestivalen och Eurovision, med stort intresse för dansmusik och den kulturen.

Men varför berättar du inte vilka ägarna är? Vill de vara hemliga?

– De har valt att hålla sig i bakgrunden vilket jag respekterar.

Vilka förändringar kommer läsarna att märka när det gäller Får Jag Lov?

Röda Korset

– Tidningen kommer försiktigt att breddas mot schlager. Det kommer inte på något sätt att ske på bekostnad av dansbanden, utan mer som en naturlig del. Dansband och schlager ligger så nära varandra musikaliskt och historiskt sett har Får Jag Lov varit schlagerinriktad förut, så det är egentligen inget nytt. Vi ska skriva om och bevaka dansbandskulturen fortsättningsvis, men även hitta spännande schlager- och Mellostjärnor och profiler att intervjua. Det blir en bredare mix och ännu mer läsvärde helt enkelt.

Kommer Får Jag Lov att fortsättningsvis komma ut som papperstidning med sex nummer per år?

– Ja, vi fortsätter enligt tidigare utgivningsplan, så där väntar inga förändringar.

Vad känner du inombords kring ägarbytet?

– Att det är roligt med nya ägare som aktivt vill jobba med innehållet och utvecklingen. Vi har sedan en tid satsat mycket på bilder och det ska vi fortsätta med. Ett fysiskt magasin är viktigt för prenumeranterna och för tidningens själ. Vi kan inte konkurrera om de snabba nyheterna, men däremot reportagen. Nu tillförs ytterligare en musikalisk dimension och det kommer bara att vara positivt.

/NIKLAS LINDH, REPORTER