Hoppa till innehåll

Letade efter sommarstuga – köpte dansloge istället

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 4 min read
Camilla Lundgren säger att det blir dubbelt så många danskvällar på logen nästa sommar. Foto: Privat

En februarikväll 2023 var Camilla Lundgren ute på Hemnet och letade efter en sommarstuga i Ångermanland att köpa. Något köp av stuga blev det inte. Istället fastnade ögonen på en dansloge i Långsele. Resten är historia.

Jag hade aldrig ens tänkt tanken på att jag någon gång skulle äga en dansloge och än mindre arrangera danser, men jag har inte ångrat mig en enda gång, säger Camilla Lundgren.

Hennes släkt har rötterna i Ångermanland och det var det som var huvudorsaken till att Camillas funderingar på att skaffa sig ett sommartorp i den ångermanländska bygden växte allt större.

En februarikväll tidigare i år satte hon sig därför framför datorn i hemmet i Uppsala, gick in på Hemnet och började botanisera bland de objekt som låg ute till försäljning.

– Jag hittade inget som jag kände passade in på det jag var ute efter. Av en slump hittade jag något som hette Hanssons loge som väckte min nyfikenhet. Jag klickade mig in, gillade det jag såg, och såg också möjligheter. Jag ringde upp min sambo Peter och sa det här måste vi bara göra, vi måste köpa logen, säger Camilla Lundgren och skrattar.

Hanssons loge bytte namn

Sagt och gjort. Det blev ett köp av logen uppe i Långsele – och ett namnbyte. Hanssons loge blev Lundgrens loge. Släktnamnet förs vidare på ett lite annorlunda sätt.

– Min sambo jobbar visserligen med event, men att köpa en dansloge och driva den är något helt annat. Vi hade ingen erfarenhet av sådana saker, men med hjälp av våra fina medarbetare har det gått bra, säger Camilla.

Det har varit gott om besökare på logen i sommar. Foto: Privat

Lundgrens loge har den första sommaren bjudit på danskvällar med Sannex, Blender och Jannez, motionsdans, schlagerkväll, dansotek, quiz-kvällar och 80-talsnatt.

– Vi valde att bredda lite på nöjesutbudet mot hur det hade sett ut tidigare på logen. Det har varit bra med folk på våra tillställningar under hela sommaren. Mest publik lockade Jannez, då det var 500 personer som löste entré, säger Camilla.

Fler danskvällar nästa sommar

Planerna för 2024 är redan i full gång. Klart är att det kommer att bjudas på fler danskvällar än vad fallet var i år.

Röda Korset

– I år hade vi dansband tre lördagskvällar. Nästa år kommer vi att minst dubbla den siffran. I våra sociala medier har vi lagt ut en fråga vilka dansband man helst önskar se hos oss nästa år. Det har ramlat in många förslag och förhoppningsvis kan vi uppfylla några av önskemålen.

Vilket dansband är din favorit?

– Jag har inte alls lyssnat mycket på dansbandsmusik i mitt liv, så det är en ny värld som har öppnat sig för mig. Nu börjar jag kunna namnen på en hel del dansband i alla fall, men någon favorit kan jag inte säga att jag har. När jag växte upp spelades det en hel del Thorleifs hemma.

Danslogen ligger idylliskt till i Ångermanland. Foto: Privat

Plats för 900 personer

Familjen Lundgren/Rylander har Uppsala och Stockholm som sin bas. Att flytta upp till Ångermanland och Långsele är inte aktuellt.

– Nej, men klart är i alla fall att vi kommer att tillbringa mer tid där uppe nästa sommar än vad som var fallet i år. Utan våra duktiga medarbetare hade den här satsningen på logen inte varit möjlig.

Lundgrens loge hittar man vid riksväg 87 och infarten till Långsele. Danslogen är ganska stor och kan som mest inhysa 900 personer.

– Logen har funnits länge och är en kär mötesplats för många. Den andan vill vi föra vidare. Det har varit ett händelserikt år. Vi har fått uppleva så mycket roligt och känt glädjen från våra besökare. Vi är jättenöjda och jag kan säga att den här sommaren har gett mersmak. Nu är det bara att köra på!

/ANDERS NORIN, REPORTER