Hoppa till innehåll

Kjellez vill fira med Dig i Brunnsparken – dans, tårta och kryssningslotteri väntar

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 4 min read
Kjell Lundbom fyller 60 år – det ska firas tillsammans med Kjellez i Örebro. Foto på Brunnsparken: Markus Redman

(Betalt samarbete) Det blir en speciell söndagseftermiddag för alla besökare i Brunnsparken i Örebro den 10 mars. För det som väntar, förutom massor av härlig dans till go dansbandsmusik, är också ett 60-årsfirande. För just den här dagen fyller sångaren Kjell Lundbom 60 år. 

Det kommer att bli en kalasbra dag, lovar medlemmarna i Kjellez och skrattar, medan födelsedagsbarnet själv ler snett och försöker hålla en lite lägre profil.

– Det går aldrig, säger keyboardisten Peter Malmqvist och skrattar. Här ska det firas, med förhoppningsvis massor av dansgäster, riktigt god tårta och kaffe såklart. Dessutom ska vi skicka ut ett par besökare på Östersjön med nya M/S Birka Gotland.

Kjellez har snabbt etablerat sig som ett av Sveriges riktigt populära dansband – ett band som i motsats till flera andra som lade ner verksamheten under pandemin, istället valde att inleda en satsning. Det ledde till olika former av hyllningar och mycket snart belönades bandet med en guldklav för sina insatser. 

Kjell Lundbom och Peter Malmqvist i Kjellez. Foto: LS TonArt

Något alldeles extra

Nyligen firade Kjellez sin tvåårsdag som dansband, även om musikerna själva har mycket lång rutin från dansbandsvärlden.

Tvåårsdagen firades med ett lyckat tårtkalas i samband med en danstillställning, men nu växlar bandet upp även när det gäller firanden. Det som kommer att hända i Örebro blir något alldeles extra.

– Ja nu hoppas vi att mängder av dansvänner från när och fjärran strålar samman på Brunnsparken i Örebro, säger Kjell Lundbom, även om han kanske inte själv tycker att en jämn födelsedag ”är något att fira”. 

Det håller dock inte de övriga bandmedlemmarna med om, och sannolikt inte heller dansgästerna. För tårta och kaffe kommer det att bjudas på i samband med dansen. Och dessutom ska kryssningsbiljetter till Åland med fartyget M/S Birka Gotland lottas ut bland gästerna. 

– Ja det här ska bli en riktigt rolig spelning. Och det det är förstås extra kul att få fylla år och fira det tillsammans med vår publik, säger Kjell. 

Kjellez har blivit ett dansband som uppskattas av många dansare.

Kjellez är också arrangör

Även om det är populära Brunnsparken som är platsen för dansen, så är det just bandet Kjellez som är arrangör. Det har skett flera gånger förut och med stor framgång, inte minst när bandet spelade på midsommarfirandet ifjol i Kärrasand i Tingsryds kommun. 

Den satsningen blev så lyckad att den kommer att återupprepas även under årets midsommarhelg. Och dessutom är Kjellez ett av bandet som har abonnerat Stjärnsunds klassiska folkpark i Dalarna. 

– Ja och det har varit bra kvällar, så det har också gett lite mersmak, förklarar Kjell.

Vad tänker du om att Kjellez har fått ett så fint mottagande av dansbands-Sverige?

– Det är verkligen jätteroligt. Det har gått ganska bra, men det gör ju också att vi sätter lite större press på oss själva. För vi har ju därmed en del att leva upp till, men det är också en morot som gör att det bara blir ännu roligare.

Fakta: 60-årsfirandet i Örebro

Plats: Brunnsparken i Örebro

Tid: Söndag den 10 mars kl 14 – 18

Vad: Dans till Kjellez, samt kaffe och tårta med anledning av sångaren Kjell Lundboms 60-årsdag

Lottdragning: Besökarna får möjlighet att vinna kryssningar med M/S Birka Gotland som tas i trafik i mars månad.

Mer om Kjellez: Se hemsidan Kjellez.se