Hoppa till innehåll

Folkparken med populära sommardanserna utsedd till Årets arrangör

Sommardanser vid Lilltorpets folkpark, invid sjön Stora Vällan i Falun, har utsetts till ”Årets arrangör”. Priset har delats ut vid Folkets Hus och Parkers årliga kulturdagar som i år ägde rum i Hallunda Folkets Hus.

– Det här är otroligt kul och glädjande! Vi är en nykter mötesplats som jobbar med helt ideella krafter. Vi är en av de folkparker i Dalarna som arrangerar flest aktiviteter sommartid. Vi är så stolta över utmärkelsen och den ger inspiration att jobba vidare, säger Inger Ekstrand från Lilltorpet i ett pressmeddelande.

Casanovas var ett av banden som spelade på Lilltorpets Folkets Park i Falun i somras. Foto: Niklas Lindh

I somras anordnades dans på Lilltorpet vid 16 tillfällen och när Dansbandsnytt besökte en av danserna i somras kom närmare 300 personer på dans till Casanovas.

– Normalt brukar priset gå till större Folkets Hus och parker med anställd personal. Därför var det extra överraskande att vi fick det, säger Inger Ekstrand till tidningen Dalabygden.

Röda Korset

Men det är inte bara för danskvällarna som Lilltorpet fick utmärkelsen. Enligt tidningen Dalabygden föll juryn för Lilltorpets omfattande och varierande kulturprogram. Under hela sommarsäsongen bjuds det på konserter, dans, föreläsningar, teater med mera i en familjär anda. Återkommande familjekvällar är ett annat inslag som blivit oerhört populärt, och inte minst folkparkens midsommarfirande.

Årets arrangör Lilltorpet. Nina Andersson, Ulf Eriksson, Inger Ekstrand, KG Johansson, Maria och Thomas Carlqvist. Foto: Folkets Hus och Parker

Det är föreningen IOGT-NTO som driver verksamheten vid Lilltorpet.

/NIKLAS LINDH, REPORTER