Hoppa till innehåll

”En storslagen hyllning till vårt musikaliska kulturarv” – han laddar för sin 24:e Dansbandsvecka i Malung

Tony Irving har besökt Dansbandsveckan i Malung 23 gånger. Foto: Niklas Lindh (Malungsbilder), Peter Knutson (bilden på Tony Irving)

Nu är det bara dagar kvar… I slutet av den här veckan inleds Dansbandsveckan i Malung – det arrangemang som anordnades för första gången år 1986. Merparten av alla år har Tony Irving varit en självklar aktör på Dansbandsveckan – framför allt för att sprida dansglädje med sina danskurser. Det här är Tony Irvings egna ord om det som nu väntar…

Tony Irving: Snart händer det! Årets största dans- och dansbandsevent står för dörren. Det är dags för Malungs Dansbandsvecka och Guldklaven – den festival som jag har besökt i hela 23 år.

En hel vecka dedikerad till dansband och deras fantastiska framträdanden, med mer än tio band som spelar varje dag. Detta skapar en storslagen hyllning till vårt svenska musikaliska kulturarv. Varje band är unikt och med sitt eget konstnärliga framförande av låtar ger de oss dansare möjligheten att välja både vilken dansbana och vilken orkester vi vill dansa till. Jag längtar!

Men det är inte bara musiken som gör denna festival speciell. Centrum i Malung förvandlas till en riktig stadsfest, med allt från EPA-dunk till country och ett och annat komisk inslag tack vare deras underbara konferencier. Vi får lyssna, dansa och njuta av veckan i fulla drag.

För nybörjare finns det under dagtid möjligheten att ta snabba lektioner i dans, så att ni kan hålla er på dansgolvet på kvällarna. För er som är mer rutinerade finns det även utvecklingsklasser. Och som vanligt , är det jag och Cecilia Ehrling Danermark från Let’s Dance som håller i kurserna. 

På kvällarna har vi även föreläsningar och uppvisningar i de senaste danstrenderna som blomstrar i Sverige idag. Slowdans-tekniker och även Box Rumba, som passar perfekt till mängder av olika dansbandslåtar.

Men i år bjuder vi på något extra speciellt i dansskolan. På fredagen har vi två Master Classes: 

Röda Korset

– På morgonen blir det Fox och Foxtrot med Tony Möörk och mig, Tony Irving.

– På eftermiddagen blir det Bugg och Boogie Woogie med Conrad Lindström, Matilda Lindgren och Cajsa Weinemo.

Allt som allt kommer ni att få en fantastisk dansupplevelse.

Om du känner dig lite ringrostig och vill komma igång inför Malung, kan du snabbt gå in på min YouTube-kanal och kolla in en av mina och Cecilias digitala dansklasser. Ni kan också kolla in min nya You Tube series ”I dansens värld med Tony Irving”.

Vi ses på Europas största dans- och dansbandsfestival – Malungs Dansbandsvecka!

/TONY IRVING, KRÖNIKÖR