Hoppa till innehåll

Efter operationen – då siktar Ola på premiär med Black Jack

Ola Jonsson, i mitten, tillsammans med Black Jack som han nu återförenas med efter 23 år. Pressbild

Under tisdagen hade Ola Jonsson det första ”riktiga” mötet tillsammans med de övriga medlemmarna i Black Jack. För Dansbandsnytt berättar Ola om det mycket speciella mötet, om sin planerade operation och vägen tillbaka, och så om när hans första spelning med bandet är planerad.

Det har varit en tid av återhämtning för Ola Jonsson, både efter avslutet med Jannez som hade sin sista spelning den 2 september, och bara dagar efteråt då han presenterades som nygammal bandmedlem i Black Jack sedan sångaren Kjelle Danielsson valt att sluta. Ola spelade för övrigt med i Black Jack för 23 år sedan, och återförenas inom kort med samma bandmedlemmar som då…

Men för ett par veckor sedan genomfördes en sedan länge planerad operation av bråck i magtrakten, och enligt läkare är den vanliga sjukskrivningstiden efter den typen av ingrepp som Ola fick gå igenom, uppemot åtta veckor.

Krafterna sakta på väg tillbaka

Det gör att det preliminära datumet för att Ola ska kunna återförenas med Black Jack är satt till den 17 november. Och nu, när krafterna så smått är på väg tillbaka efter operationen, början längtan efter återföreningen att växa.

– Ja jag kände igår när jag började repa igenom Black Jack-låtar, att det här kommer att bli jäkligt roligt. Och det är ju alltid en utmaning med nya låtar. Men det är också många klassiska Black Jack-låtar som fortfarande spelas och som jag kan sedan förut. De sitter liksom kvar i ryggmärgen. Jag är verkligen förväntansfull!

Och under tisdagen träffades ni igen för första gången sedan allt blev klart…?

– Ja tidigare har vi bara haft telefonmöten, men nu kunde vi träffas för första gången och vi var ut och käkade tillsammans. Och att få träffas igen kändes fantastiskt!

Ja hur var det att ses 23 år efter att ni spelade ihop förra gången?

– Oerhört härligt! Och det är samma killar som förra gången, så det kändes ungefär som att det bara hade gått ett par veckor sedan sist. (Skratt) Det är verkligen jättekul att träffas igen. 

Hur tror du det kommer att vara när det blir dags för återförening på scenen?

– Det blir spännande att se hur det är ute på fältet inte minst. Hur publiken ser ut. Om det också är delvis samma ansikten som förut.

Och kanske publik från Jannez som kommer särskilt till Black Jack-spelningar nu?

– Ja det har plingat mycket i telefonen sedan stod klart att jag skulle börja spela med Black Jack. Man har ju skapat sig många ”kompisar” som alltid har kommit på Jannez-spelningar, som man alltid har pratat med och som är kompisar på Facebook. De har ju hört av sig och undrar vilket datum som jag ska börja hos Black Jack. Så jag hoppas och tror att det dyker upp en del Jannez-publik också.

/NIKLAS LINDH, REPORTER