Hoppa till innehåll

Diana Thylin lämnar tidningen Får Jag Lov

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 2 min read
Det blev 26 år på tidningen Får jag lov för Diana Thylin. Foto på Diana: Lina Haskel

Dansbandsnytt kan nu berätta att Får Jag Lovs´ ansvarige utgivare och tidigare chefredaktör Diana Thylin har valt att sluta på tidningen efter 26 år. Hon jobbar endast september månad ut.

– Det här har varit på gång en längre tid. Jag är 66 år och vill ägna betydligt mer tid åt barnbarnen, säger Diana Thylin till Dansbandsnytt.

Diana Thylin är noga med att påpeka att beslutet inte har någonting alls att göra med de konkurser som tidningens chefredaktör Thomas Deutgens båda bolag har försatts i. 

Det är oerhört mycket som har hänt i dansbandsbranschen under de 26 år som Diana Thylin har jobbat inom Får jag lov. Så här beskriver hon själv den utveckling som hon har sett under ett drygt kvarts sekel:

– Ja det har verkligen hänt otroligt mycket. Det har verkligen gått både upp och ner, och inte minst  under pandemin då det var oerhört tufft för branschen. Men jag ser också en attitydförändring till det bättre gentemot dansbanden. Tidigare var det mer negativt, men nu kan dansbanden figurera i fler sammanhang, i fler tv-program och det är både makthavare och kändisar som tar dansbandsmusiken i försvar och talar positivt om den här kulturen. Dansband har fått en större respekt hon folk.

Vad är du annars stolt över när det gäller dina 26 år på tidningen?

– Att ha varit med och instiftat Guldklaven som verkligen gagnar branschen. Det är jag väldigt glad och stolt över. Och banden kan ju verkligen använda sig av det faktum att de har fått en guldklav så det har ju en stor betydelse för branschen.

Vad säger du om tidningen Får jag lov framöver? Hur ser framtiden ut tror du?

– Det är ju ganska tuffa tider för alla tryckta medier men jag hoppas och tror att Får jag lov kommer att överleva, för det är ändå något visst med ett tryckt magasin. Så det är väldigt kul om tidningen får finnas kvar som komplement till det som finns på nätet.

/NIKLAS LINDH, REPORTER