Hoppa till innehåll

Deras låt är klar för Melodifestivalen och Elisa gör Mello-comeback som artist

Elisa Lindström och Henrik Sethsson är några av låtskrivarna bakom låten "Forever yours". Foto: Anna-Lena Ahlström/Casanovas

Under fredagen presenterade SVT hela startfältet inför nästa års deltävlingar av Melodifestivalen. Och nu står det klart att Elisa Lindström är en av artisterna, i en låt som hon själv har skrivit tillsammans med bland andra Henrik Sethsson.

Redan tidigare har det kommit uppgifter om att Lasse Stefanz skulle vara klara för Melodifestivalen. De kommer att uppträda under den fjärde deltävlingen med en låt skriven av Anders Wigelius, Anders Wrethov och Robert Norberg. Låten heter ”En sång om sommaren”. 

– Hasse Andersson gick bara in och ställde skåpet med ”Guld och gröna skogar”. Han fick en ny ”Änglahund”. Känslan är att vi kan göra något liknande, säger bandets frontfigur Olle Jönsson till Kristianstadsbladet.

Lasse Stefanz återvänder till Melodifestivalscenen. (Pressbild)

I samma deltävling är Lia Larsson en av de tävlande artisterna – Lia Larsson som uppträdde tillsammans med just Lasse Stefanz på Allsång på Skansen i somras. För Lia Larssons del väntas EPA-dunk i form av låten ”30 km/h”.

Även Elisa Lindström blir en av artisterna i nästa års Mello. I den allra första deltävlingen sjunger hon låten ”Forever yours” som har skrivits av artisten själv, Henrik Sethsson, Erik Fernholm, Henrik Axelsson och Thomas G:son.

Röda Korset

– Det ska bli skitkul att vara med. Det känns lite extra festligt i år faktiskt. Det är ju Eurovision i Sverige i år, den deltävling jag ska vara med i är i Malmö som känns som en extra hemmastad. Det blir ett helt underbart äventyr, säger Elisa själv på sin Facebooksida.

Elisa var med i Melodifestivalen så sent som år 2021 och dessförinnan år 2014. Låtskrivaren Henrik Sethsson var för övrigt med i Melodifestivalen ifjol tillsammans med sitt band Casanovas.

Den första deltävlingen i nästa års Melodifestival anordnas den 3 februari i Malmö.