Hoppa till innehåll

De satsar på fortsatt ökade publiksiffror i sommar

Laduholmen i Forsbacka är en svensk dansfavorit för många. Arkivbild

Sommaren 2023 innebar ”publiksuccé” enligt den bokningsansvarige för sommardanserna på Laduholmen i Forsbacka. Nu släpps programmet för 2024, och förhoppningen är att publiksiffrorna ska fortsätta uppåt.

Det blir sju sommardanser även nu i sommar vid den idylliskt vackra dansbanan vid Laduholmen i Forsbacka i Gästrikland. Till den första dansen den 27 juni kommer Black Jack, med nye sångaren Ola Jonsson vid mikrofonen. Ola som förra sommaren besökte Laduholmen tillsammans med avskedsturnerande Jannez, som då lockade en bit över 400 dansgäster.

Ola Jonsson när han förra sommaren spelade vid Laduholmen, tillsammans med Jannez. Foto: Laduholmen

– Ja det blir en riktigt häftig säsongsstart med tanke på att Ola kommer tillbaka till oss och att Black Jack har varit här många år och alltid lockat en stor publik. Black Jack har verkligen en musikstil som passar alla, säger Peter Widebäck som är boknings- och PR-ansvarig för sommardanserna vid Laduholmen.

Med ökande publiksiffror för Laduholmen under 2023 så skruvas nu förväntningarna upp inför nästa sommar.

– Ja det blev en publikmässig succé i somras. Vi ökade med omkring nio procent. Och det var väldigt positiva besökare som fick det som de önskade – otroligt fina danskvällar i fantastisk miljö.

Peter Widebäck är boknings- och PR-ansvarig för danserna i Forsbacka. Foto: Laduholmen

Vad tror du om publiksiffrorna till sommaren 2024?

– Vi satsar på en ökning med en tre till fyra procent åtminstone, med tanke på att dansen går uppåt igen publikmässigt, även om det är vissa som har det kämpigt. Jag hoppas och tror att vi ska fortsätta öka.

Sommarens dansprogram

Det blir sju sommardanser i år, precis som tidigare, och programmet ser ut så här:

27/6: Black Jack

4/7: PHs

11/7: Shine

25/7: Callinaz

Röda Korset

1/8: Wahlströms

8/8: Casanovas

15/8: Ankies

Dansbanan vid Laduholmen fick ett nytt tak som byggdes under pandemin, år 2020. Och nu till sommaren är det dags för ett nytt dansgolv.

– Ja vi kommer att bygga ett nytt dansgolv. Så snart som vintern är över så ska vi avsätta några helger och i maj ska det vara klart. Vi såg ifjol att vi fick byta ett par plankor, och nu beslutade vi att vi investerar i att byta hela dansgolvet inför den här sommaren.

Arkivbild från miljön kring Laduholmen.

Är det något ytterligare på gång i sommar?

– Ja vi planerar för att eventuellt ha en eller två lördagsevenemang också i sommar. Det kan tillkomma till det ordinarie programmet, men vi får se vart det landar.

Hur mycket betyder sommardanserna för Forsbacka IK som står som arrangör?

– Det betyder väldigt mycket. Det ger ett tillskott i kassan så klubben kan ha en bra ungdomsverksamhet. Och sen är det ju så att bygden verkligen lever upp under de här torsdagskvällarna. Så är det verkligen.

/NIKLAS LINDH, REPORTER