Hoppa till innehåll

”Dansfesten kokade” – Slutsålt, fullsatt och många som fick vända i dörren

Lasse Stefanz när de spelade på Galaxen i Borlänge i vinter. Foto: Elina Lundström

Det blev en dansbandskväll som fick besökarna att stortrivas, när Lasse Stefanz spelade på Galaxen i Borlänge på lördagskvällen. 900 personer kom in, men då tog det stopp – och många tvingades vända i entrén.

– Ja folk köade utanför och kom inte in, berättar Emelie från Göteborg som var en av alla dansgäster som hade kommit till Galaxen i Borlänge.

Hur var danskvällen?

– Lasse Stefanz levererade, alla åldrar var där och stället kokade.

900 kom in på Galaxen – sedan var det fullsatt. Foto: Elina Lundström

Fredrik Ferngren Zakariasson är nöjeschef på Galaxen Borlänge och han insåg i förväg att Lasse Stefanz skulle locka en stor publik. Men samtidigt anordnades danskvällen lördagen den 20 januari – den helg som brukar beskrivas som ”årets fattigaste”.

– Ja jag visste ju att Lasse Stefanz är väldigt poppis, men med tanke på datumet kändes det som lite ”risky business”. Men så tänkte jag att ”vi provar” och det var ju jättekul att det sålde slut.

”Stället kokade” konstaterade dansgästen Emelie från Göteborg. Foto: Emelie

Hur upplevde du som arrangör den här kvällen?

– Det var en fantastisk stämning! Det var särskilt kul att det var ungdomar som var 18 år och det var pensionärspar på omkring 80 år, och alla åldrar däremellan. Och alla trivdes så otroligt bra tillsammans.

Röda Korset

– Många stod ju framme vid scenen och sjöng med i musiken och bakom dem så fanns det även yta för de som ville dansa. Jag vet ju att det kan bli problem med att dansa om det blir för trångt vid scenen, men jag upplevde inte att det var något sådant problem hos oss.

Olle Jönsson var i högform och publiken slöt ofta upp till allsång. Foto: Elina Lundström

Vad sa folk till dig om hur de upplevde en danskväll när det var så otroligt mycket folk att det var ”lapp på luckan”?

– Det var många som sa under kvällen, och skrev till mig i efterhand, att de hade otroligt trevligt. Och entrépersonalen sa att varenda en som de pratade med bara hade positiva saker att säga om den här kvällen. De sa att det var fantastiskt trevligt, och att flera sa att det här var den bästa spelningen med Lasse Stefanz som de hade varit på.

Vad drar du för slutsatser av det här när ni ska planera för nöjesutbudet på Galaxen framöver?

– Lasse Stefanz är ju ett band som på många sätt är i en klass för sig. De drar ju en så bred publik, alltså inte bara danspubliken. Vi får nu diskutera vidare. Vi är inte alls främmande för att göra såna här danskvällar igen, men vi måste fundera kring det här tillsammans först innan vi kan säga nåt mer om kommande satsningar. Men vi hoppas verkligen på det!

Dansbandskvällen i Borlänge gav mersmak inför framtiden, meddelade arrangörerna. Foto: Elina Lundström

/NIKLAS LINDH, REPORTER