Hoppa till innehåll

Dansbandsprofilerna: ”En toppensida”, ”Jag älskar Dansbandsnytt” – nu fyller nyhetssajten ett år

Pär Winberg, Fredrik "Frippe" Myhrer, Peter "Peppe" Söderström, Sandra Estberg och Christian Haraldsson. Foto: Privat/Emil Särnehed/Kurt Sundin

Med anledning av att Dansbandsnytt fyller ett år på lördag, har vi bett flera av dansbands-Sveriges profiler att tycka till om satsningen på Dansbandsnytt, och vad som saknas för att skapa en ännu bättre nyhetssajt. Här kan du läsa svaren från fem av den svenska dansbandskulturens profiler.

Frågorna som Dansbandsnytt ställde var: ”1. Vad tycker du om Dansbandsnytt? Hur har det första året med Dansbandsnytt varit?” Och ”2. Vad skulle du vilja se mer av hos Dansbandsnytt framöver?”. Här kan du läsa svaren från fem av dansbandsprofilerna som har fått frågorna.

Christian Haraldsson, Date

1. Ett bra media som lyfter alla sidor av dansbandsbranschen och startar diskussioner som är viktiga. Dansbandsnytt har nått ut till många på kort tid vilket visar att man skriver om rätt saker! 

2. Fortsatta intressanta artiklar där man lyfter både band, arrangörer och evenemang som har med branschen att göra och som skapar interaktioner.

Bandet Date anno 2023/2024. Pressbild

Sandra Estberg, Martinez

1. Jag tycker det är en toppensida som lyfter olika aktuella ämnen som händer i vår branch. Denna sida känns aktuell för både oss band och för dansare och publik. Bra krönikörer som vågar utmana och skapar diskussioner vilket är fint. 

2. Jag tycker det är bra som det är. Jag kan inte komma på att något saknas. Fortsätt med era krönikörer som vågar utmana på ett bra sätt och lyfter frågor för publiken. Kanske olika dansare skulle kunna vara krönikör ibland för att vi dansband ska få deras perspektiv hur de upplever en danskväll.

Martinez i samband med en spelning i Täfteålogen Foto: Kurt Sundin

Fredrik Frippe Myhrer, Frippez

1. Jag älskar Dansbandsnytt. Bra upplägg, bra kröniker. Det är intressanta artiklar och en positiv touch över lag

Röda Korset

2. Jag skulle vilja se mer intervjuer med band, även duos, trios, kända som okända , kanske ”hemma hos reportage” hos gamla dansbandsmusiker, gamla arrangörer, åka Sverige runt i anrika folkparker med mera. Tack för en grym sida.

Bengt-Åke Hermansson och Fredrik ”Frippe” Myrer bildar tillsammans ”Frippez Dansbandsduo”. Foto: Privat

Pär Winberg, Atenzia Records

1. Jag tycker att Dansbandsnytt är en mycket bra sida både på nätet och på Facebook. Under det senaste året har Niklas och hans team av krönikörer verkligen lyckats med att sätta både band och branschen i fokus. Artiklarna är alltid välskrivna och journalistiken håller hög kvalitet, vilket gör att man som läsare kan lita på att man får korrekt och relevant information. Niklas tar även upp ämnen som ligger lite utanför det mest uppenbara, vilket ger en djupare förståelse och bredd för hela dansbandskulturen. Det är uppenbart att redaktionen har en djup passion för dansbandskulturen och ett genuint engagemang.

2. För vårt bolag Atenzias del skulle det vara fantastiskt om sidan kunde lägga ännu mer fokus på nysläppt musik, som nya album och singlar. I förlängningen skulle det också vara intressant om recensioner blev en del av sidan. Detta skulle  komplettera bevakningen av dansbandsvärlden och ge läsarna ännu fler anledningar att besöka Dansbandsnytt regelbundet.

Pär Winberg från Atenzia Records befinner sig mitt i dansbandsbranschen. Foto: Privat

Peter Peppe Söderström, Allstars

1. Jag tycker att Dansbandsnytt är en befriande plattform på det viset att det är initierade eldsjälar som har koll på branchen som skapar innehållet TILLSAMMANS med produktspecialister såsom musiker och arrangörer. Toppenbra!

2. Det som eventuellt kan saknas (fast den delen finns kanske tillräckligt på andra plattformar) är publiken, dansgästernas åsikter. Dessa får liksom ”bara” synas i kommentarsfältet. För mig som musiker, kapellmästare och lyhörd medmänniska så är det alltid intressant att höra min publiks syn på saker. Ni gör ett toppenjobb!

Allstars med kapellmästaren Peter ”Peppe” Söderström, och så Wonderhorns tillsammans på Gävlemaran i höstas. Foto: Emil Särnehed – SarnehedPhoto