Hoppa till innehåll

Dansbandsnytt och 16 Weeks Of Hell inleder samarbete – följ dansbandsprofilernas hälsoresa

Tony Andersson från 16 Weeks Of Hell tillsammans med Niklas Lindh från Dansbandsnytt.

”16 Weeks Of Hell goes dansband” är rubriken för det samarbete som har tecknats mellan det populära tränings- och hälsokonceptet och Dansbandsnytt, som är Sveriges största nyhetsförmedlare för dansbandskulturen. Satsningen skulle lika gärna kunna heta ”Dansband goes 16 Weeks Of Hell”. För nu får ett helt gäng profiler med koppling till dansbandsbranschen genomgå det från tv välkända konceptet.

Kalle Moraeus, Özz Nûjen, Agneta Sjödin, Martin Melin och Klara Hammarström – det är bara några av alla kändisar som har genomgått 16 Weeks Of Hell. Och nu är det dags för ett gäng profiler från dansbandskulturen att ta sig an samma hälsoutmaning, under ledning av Tony Andersson som är grundare av konceptet 16 Weeks Of Hell.

– Det här ska bli jättekul. Jag är en person som älskar att tänka outside the box, och det är också ett skäl till att 16 Weeks Of Hell har blivit så lyckat, att vi inte gör som alla andra. Det här ska verkligen bli kul att få sätta tänderna i lite dansbandsprofiler.

Den första idén till samarbetet kom från Dansbandsnytts grundare och verksamhetsansvarige, Niklas Lindh, som själv tidigare har genomgått 16 Weeks of Hell.

– Det var mäktigt att vara med om. Väldigt tufft förstås, men fantastiskt att så snabbt se och inte minst känna konkreta resultat. Man får också med sig en kunskap som sitter kvar i livet även efteråt. Jag kom i mitt livs form som 50-plussare – och nu, ett par år senare, så fick jag en idé om det skulle kunna gå att förena det här hälsokonceptet med dansbandskulturen. Då tog jag kontakt med Tony Andersson, och det sa ”klick” direkt.

Möte mellan Dansbandsnytt och 16 Weeks of Hell

Nu i veckan har Tony Andersson och Niklas Lindh träffats för att sy ihop detaljerna kring satsningen, som går ut på att personer från olika delar av dansbandsbranschen får genomgå 16 Weeks Of Hell, med coachning direkt från Tony och hans övriga coacher. Det sker utifrån ett strikt och tydligt schema över träningspass och detaljerade instruktioner när det gäller kosten. Allt kommer att kunna följas, varenda vecka, här på Dansbandsnytt.se.

Deltagarna är dansbandsmusiker, dansare, låtskrivare, underhållare och arrangörer. Men frågan är hur Tony Andersson tror att deltagarna kommer att reagera på det tuffa programmet?

– Det här är ju ett tåligt folk som är vana vid att jobba hårt, så jag tror att det här kommer att passa dem alldeles utmärkt. Den stora utmaningen blir väl att få ihop allt rent tidsmässigt. Det är en del civila jobb som ska kombineras med dansbandslivet och nu också 16 Weeks Of Hell, så de står inför en stor utmaning när det gäller planeringen, men det kommer de att fixa.

Vad kommer deltagarna att ha för nytta av att vara med om det här?

– De stora vinsterna är just det hälsosamma livet. Vi har otroligt många deltagare som vittnar om att man får bättre sömn och man ser på sig själv med snällare ögon. Man mår generellt sett mycket bättre, får mer energi och blir bättre på det som man vill vara bra på. Så oavsett om man är en duktig dansbandsmusiker, är ute på dansgolvet eller är arrangör så blir man ett bättre version av sig själv helt enkelt. Det är det som är livskvalitet i slutändan.

Röda Korset

Större muskler åt dansbandskulturen

Inom kort kommer Dansbandsnytt och 16 Weeks Of Hell att presentera deltagarna, som inleder sin hälsoresa i mitten av februari. Läsarna av Dansbandsnytt och de som följer både Dansbandsnytt och 16 Weeks Of Hell på sociala medier kommer under de 16 veckorna att kunna följa deltagarnas resa mot ett mer hälsosamt liv, med betydligt bättre fysik, sundare vanor och både med en ökad inre och yttre styrka.

– Förutom att det här är ett projekt som ska ha stor positiv inverkan på både deltagarna själva och indirekt deras verksamheter, så riktar det här också en för många kanske oväntad uppmärksamhet mot dansbandsbranschen och alla dess hjältar. Och om det här faller väl ut så kan ett nytt gäng ingå i ”16 Weeks Of Hell – dansbandseditionen”, redan i höst, berättar Niklas Lindh.

Grundaren av 16 Weeks Of Hell har med sitt unika koncept, som i februari fyller sju år, blivit en välkänd och uppmärksammad profil i Sverige. Så sent som förra året gav han även ut en book om träningskonceptet som har hjälpt tiotusentals människor till ett mer hälsosamt liv med både yttre och inre muskler. Men hur ser Tony Anderssons eget förhållande till dansbandsmusik ut?

– Ja jag är ju 70-talist och uppväxt med 40-talistföräldrar, så dansbandsmusik ljöd ur högtalarna under hela min uppväxt. Jag kan nynna med i de flesta stora dansbandsdängorna från den tiden. Min umgängeskrets skulle nog hävda att country är min favoritmusikgenre och dansband har ju starka beröringspunkter med countryn. Jag kan nog citera fler dansbandslåtar än poplåtar. (Skratt)

Det här händer nu

De flesta deltagarna i 16 Weeks Of Hell goes Dansband är redan klara och står i startgroparna för att inleda sin hälsoresa, och snart kommer Dansbandsnytt att avslöja vilka de är. 

– Vi ser fram emot att, från i mitten av februari, få följa både deltagarnas egna hälsoresor varenda vecka här på dansbandsnytt.se och på vår Facebooksida, och så via 16 Weeks Of Hells´ Facebook, säger Niklas Lindh, och fortsätter:

– Det ska också bli spännande att få en inblick i deltagarnas vardag och i de sammanhang som vi är vana vid att se dem. Det vi gör nu är något helt nytt inom dansbandskulturen, där vi får chans att följa deltagarnas utmaningar och framgångar under lång tid. Nu räknar vi ner mot kickoff då vi inleder en resa som ska ge både deltagarna och kanske på sikt även branschen lite större muskler.

/REDAKTIONEN