Hoppa till innehåll

Dansband för första gången på Kulturfestivalen i Stockholm

Fyra av dansbanden som spelar på Kulturfestivalen i Stockholm. Pressbilder

Kulturfestivalen i Stockholm är ett årligt återkommande evenemang. Festivalen i år arrangeras den 16-20 augusti, och för första gången finns dansband med på programmet. En dansbana kommer att finnas i Kungsträdgården!

Den första Kulturfestivalen i Stockholm arrangerades redan år 2005. Sedan dess har festivalen återkommit varje år med undantag för 2020 och 2021 då den pausades med anledning av pandemin.

Årets festival, med festivalområdet mitt i city, äger rum den 16-20 augusti och innehåller ett brett utbud av kulturupplevelser från världens alla hörn. Det bjuds på livemusik och dans i alla dess former. Allt har fri entré!

Den stora nyheten i år är att Kulturfestivalen för första gången bjuder in till danskvällar i Kungsträdgården, där en dansbana byggs upp.

– Dansband är en genre som tidigare inte har varit representerad på festivalen. Det finns en stor danskultur ute i landet med folkparkerna som vi är väldigt glada över att få till centrala Stockholm. Vi hoppas att programmet ska tilltala både den redan inbitna danspubliken, men även nya som hittar hit för att ta sig några danssteg på dansbanan, säger Moa Jönsson, producent på Kulturfestivalen, på festivalens webbsida.

Dansbanden som spelar är Engdahls, Allstars, Titanix, Holidays, Sannex och stjärnskottet Lucianoz.

/Anders Norin, reporter

Mer information om Kulturfestivalen i Stockholm hittar ni här.