Hoppa till innehåll

Dansa till Streaplers och Larz Kristerz i Spanien i vår

  • Nyhet, Toppnyhet
  • 5 min read
Streaplers och Larz Kristerz spelar i spanska Calpe i vår.

(Betalt samarbete) Årets stora höjdpunkt närmar sig för alla dansintresserade när Kom og Dans nu laddar upp inför Sydendansen 2024, som den här våren väntas locka extra många gäster. Och fortfarande har Du chans att kunna följa med på resan till spanska Calpe vid Medelhavet, tillsammans med några av våra mest folkkära dansband.

Sydendansen, som anordnas av norska Kom og Dans blivit något av ett måste, inte minst för många svenskar. Alltfler nya gäster upptäcker danseventet som anordnas varje vår. Det handlar om sol och bad, danskvällar, danskurser för den som vill, god mat och en fantastisk sammanhållning mellan gäster och med dansbandsmusikerna. I maj är det dags igen, och den här gången i sällskap med Streaplers och Larz Kristerz samt Contrazt Duo.

– ”Vi har 55 års erfarenhet av att organisera dans inklusive kurser, och nu för åttonde gången i Calpe. Välkommen till en härlig semester, med sol och bad – och bästa svänget med bästa dansbanden, och så alla danskurser förstås”, hälsar Johan Fasting som är grundare av Kom og Dans.

Härligt strandliv i underbar miljö väntar.

Helt fantastiska veckor

Sydendansen anordnas på fantastiska AR Hotels and Resorts i Calpe, Costa Blanca, en knapp timmes resväg från flygplatsen i Alicante. I år pågår Sydendansen från den 3 till den 20 maj och man väljer förstås själv om man vill vara med under hela perioden eller en del av tiden.

– Det finns flera skäl till att det här arrangemanget har blivit så uppskattat och lockar både återkommande gäster år från år, och inte minst många nya. Det ligger intill stranden, man kan njuta av sol, bad, vackra strandpromenader, bra restauranger och så förstås danskvällarna till fantastiska dansband. Plus danskurser med professionella instruktörer för den som vill. Allt det här skapar en sammanhållning, så många vill knappt åka hem härifrån, berättar Mats Domvall som är Sverigekontakt för Sydendansen.

Att möta vänner för livet

Mats berättar att bland resenärerna finns både par, kompisgäng, grupper och singlar.

– Sydendansen är en fantastisk möjlighet att träffa både gamla och nya vänner och bekanta men också en möjlighet att hitta kärleken. Det är en varm, fin och glädjerik stämning och här inleds en mängd relationer av olika slag.

Både nya och gamla vänner träffas på Sydendansen.

Kom og Dans erbjuder nu möjlighet att boka Sydendansen till ett förmånligt pris, med boende i såväl lägenheter som hotell till rimliga priser. Transfer, anmälningsavgift, entréer och kurser ingår i priset.

Dansbandsmusikerna längtar

Streaplers, som firar 65-årsjubileum under året, spelar av tradition under Sydendansen, och de finns på plats i Calpe den 7 till 16 maj. 

Kenny Samuelsson i Streaplers längtar efter resan i maj:

– Ja det är stort för oss att spela i Calpe varje år, speciellt 2024 när vi firar 65 år som band och har med en ny platta i bagaget. Och så ska det bli skoj med våra nya Sydendanskompisar i Larz Kristerz! Vi kanske smyger in någon ledig kväll och tar en svängom…

Röda Korset

Trond Korsmoe njuter av bara tanken på att få spela under Sydendansen med Larz Kristerz. Bandet är på plats i Calpe den 13 till 20 maj. Det är premiär för det omåttligt populära bandet i det här sammanhanget:

– Ja det är första gången för Larz Kristerz i Calpe. Vi laddar allt vad vi kan och packar väskorna fulla med låtar och badbrallor. Det ska bli skoj att tillsammans med Streaplarna få möta norsk, svensk och isländsk publik på spanska dansgolv. Det blir lite ”Contrazt” mot Älvdalen. (Skratt)

Och just populära Contrazt Duo – sprungen ur det norska dansbandet Contrazt – spelar också under Sydendansen och finns på plats den 3 till 11 maj. 

Danskurser utlovas, liksom danskvällar till Streaplers, Larz Kristerz och Contrazt Duo.

Möjlighet till danskurser

Dessutom finns det möjlighet att gå danskurser med proffsiga instruktörer, i fastingswing och bugg, line dance, west coast swing och salsa. 

Dessutom, om det finns intresse, kan det bli tal om kurser i tango, slow och gammeldans.

Mer information och priser

Här kan du läsa mer information om Sydendansen i Calpe.

Här kan du göra din bokning.

(Flyg till Alicante kan du själv boka med valfritt flygbolag och med avgångar från flera olika svenska flygplatser.)