Hoppa till innehåll

Bildextra: Så lyckad blev kulturnatten i Kungsträdgården med Larz Kristerz

Kulturnatten i Stockholm blev rena folkfesten med Larz Kristerz. Foto: Lisa Bertilsson

Den kyliga vårkvällen till trots – satsningen på dans till Larz Kristerz under Kulturnatten blev en enorm publiksuccé. ”Den här kvällen överträffade alla förväntningar”, säger sångaren Peter Larsson till Dansbandsnytt.

När Stockholms Stad anordnade Kulturnatt under lördagen, med en mängd olika programpunkter, så bestod en del av kulturprogrammet av dans och dansbandsmusik i Kungsträdgården. Och med Larz Kristerz på scenen så blev publiksuccén ett faktum. Mängder av stockholmare trotsade det kyliga vårvädret, höll värmen genom att dansa, eller nöjde sig med att lyssna till bandet från Älvdalen. 

Sångaren Peter Larsson känner stor glädje efter spelningen i huvudstaden:

– Jag är väldigt imponerad och mycket glad över att vi fick vara med om det här. Det är också kul att de satsar på en sån här tillställning i Stockholm.

Dansbandsmusik signerad Larz Kristerz gjorde succé i Kungsträdgården. Foto: Kristian Heat Reuter, Kungsträdgården
Gensvaret från publiken var enormt. Foto: Kristian Heat Reuter, Kungsträdgården
Larz Kristerz fick publiken att hålla värmen under den kyliga vårnatten. Foto: Kristian Heat Reuter, Kungsträdgården

Kunde du ana att det skulle kunna bli så välbesökt?

– Nja, om jag ska vara ärlig så kände jag, när vi åkte ner, att….”få se vad det här ska bli?” Jag tänkte att vi kanske skulle få stå där själva hela kvällen. Men det blev ju en helt fantastisk uppslutning. Och väldigt mycket ungdomar, och det var också riktigt kul att se.

– Man blir ju extra glad att den här kulturen lockar folk även i de större städerna. Att det inte bara är ett landsortfenomen och inte minst att många unga kommer ut och lyssnar och har kul i storstan.

Mängder av besökare passade på och dansa, men ju längre kvällen led, desto mer av ”konsert” blev det, berättar Peter Larsson.

Anders Tegnér på scenen i Stockholm. Foto: Kristian Heat Reuter, Kungsträdgården
Peter Larsson och Trond Korsmoe showade inför jättepubliken. Foto: Kristian Heat Reuter, Kungsträdgården

Flyg till Calpe och Lofoten

Nu laddar bandet upp för en hektisk sommar med en mängd spelningar. Men före det, i maj, blir det en vecka med spelningar i spanska Calpe, där ”Kom Og Dans” anordnar ett par veckor i dansens tecken, med både Streaplers och Larz Kristerz. 

– Det ska bli kul. Det är första gången som vi spelar där så det ska bli roligt att vara med om. Sedan i början av juni ska vi flyga upp till Lofoten i Norge och spela där tillsammans med Donnez på en dansgala. Det blir också ett intressant äventyr.

/NIKLAS LINDH, REPORTER