Hoppa till innehåll

Äntligen premiär för Ola i Black Jack: ”Mycket att hålla reda på”

Ola Jonsson, i mitten, tillsammans med Black Jack som han nu återförenas med efter 23 år. Pressbild

Under fredagkvällen är det dags för den första spelningen för Ola Jonsson i Black Jack på 23 år. Och när han nu återförenas med sina tidigare bandkollegor så sker det i samband med nonstopdans tillsammans med Larz-Kristerz. ”En otroligt rolig premiärspelning”, säger Ola till Dansbandsnytt.

Dansbandsnytt har i flera artiklar uppmärksammat sångaren Kjelle Danielssons avhopp från Black Jack och Ola Jonssons resa från avskedet med Jannez, via sjukhussängen, till fredagens premiär med det band som han spelade tillsammans med fram till år 2000. Och nu ska Ola både ha hand om sångmikrofonen och spela bas. Det handlar dessutom om en för honom mestadels ny repertoar.

– Först och främst känns det jäkligt stimulerande och roligt, men det är mycket låtar att försöka hålla reda på. Jag ska sjunga väldigt många låtar och så ska jag spela bas till låtarna, så det är en riktig röra där uppe i skallen. (Skratt)

Hur har du förberett dig då?

– Jag har repat och lyssnat och repat och lyssnat, och så har vi kört ihop låtar tillsammans uppe i Sundsvall nu i veckan. Det känns bra, men det sitter förstås inte i ryggmärgen ännu. Jag vet ju att det kommer att sitta, även om man inte har den där rätta självkänslan än som man får när repertoaren sitter i ryggmärgen.

Tillsammans med Larz Kristerz

Premiären sker på Borgen i Norrköping under fredagskvällen, när Black Jack spelar nonstop tillsammans med Larz Kristerz.

– Det är ju en jättebra början. Dels för att Larz Kristerz är så in i helsike trevliga grabbar, och sen blir det lite mindre speltid och det är positivt för mig så här i början. Det känns lite säkrare då.

Röda Korset

För någon månad sedan genomfördes en planerad operation av bråck i magtrakten för Ola, vilket med tanke på tiden för återhämtning var skälet till att återföreningen med Black Jack kunde ske först nu. Återhämtningen har gått bra, berättar Ola, även om orken och konditionen inte är helt återställd ännu.

– Men när man står där på scenen så är jag övertygad om att man får gott om energi per automatik. Och sen kommer orken tillbaka mer och mer efterhand.

Efter spelningen i Norge bär det sedan av västerut, mot Vestfossen, som är en liten ort sydväst om Oslo. Därefter blir det en veckas ledighet innan resan går mot Tingvalla i Åstorp nästa lördag, och direkt därefter spelningar under flera kryssningar på M/S Cinderella.

Men först alltså, fredagens återförening i Norrköping, efter 23 år.

– Det ska bli så roligt! Jag har verkligen längtat!

/NIKLAS LINDH, REPORTER