Hoppa till innehåll

TV: Så låter Black Jack med Ola Jonsson vid sångmikrofonen

Ola Jonsson vid sångmikrofonen i Black Jack. Foto: Kurt Sundin

Det har nu gått ett par veckor sedan Ola Jonsson gjorde come back i Black Jack – efter hela 23 år. ”Det är mycket att hålla reda på när det gäller låtarna” sa Ola när bandet kom för att spela i Ersboda Folkets Hus.

Det var glada miner och en lättsam jargong när ”nya” Black Jack mötte Dansbandsnytts samarbetspartner Kurt Sundin för ett tv-inslag för ”På dans med Kurt”. Och bandet konstaterade att känslan att spela tillsammans igen är fantastisk – trots att det bortsett från de senaste veckorna har gått 23 år sedan sist. Och att medlemmarna nu är desamma som då, år 2000.

– Ja tiden går så fort så man har svårt att förstå att det är så många år sedan vi spelade tillsammans, säger Ola.

Hur har det gått?

Röda Korset

– Det är klart att det är en annorlunda repertoar, men det är också en del låtar kvar från när jag var med senast. De här gamla hitlåtarna spelas ju fortfarande såklart. Men det är mycket nya låtar för mig och mycket text att hålla reda på, tonarter och låttitlar. Det blir lite rörigt i skallen.

Black Jack på besök i Ersboda. Foto: Kurt Sundin

Men trummisen Mikael Östlin hyllar Ola, och tycker att det är roligt att spela tillsammans.

– Ja absolut. Det är hur kul som helst! Han är en fantastisk musikant, sjunger bra och spelar bas bra, och är trevlig att umgås med.

Nu har Black Jack lite ledigt före jul, men redan på juldagen är det dags igen. Då väntar spelning i Tierp, innan bandet drar åt Hälsingland och Färila den 30:e december och så blir det spelning i Sollefteå på nyårsafton.

Hela tv-inslaget med musik, dans och intervjuer kan du se här: