Hoppa till innehåll

TV: Flamingokvintetten på ”The Final Tour – Concert” år 2015

Dennis Janebrink och Hasse Carlsson från Flamingokvintetten. Foto: Kurt Sundin

När Flamingokvintetten gjorde sin konsertturné ”Final Tour” så blev det utsålda hus i princip överallt. Dansbandsnytts medarbetare Kurt Sundin träffade bandet på Idun i Umeå år 2015, han fick intervjuer med legendarerna och fick spela in några av bandets mest älskade låtar.

– Det var en fantastisk konsert, minns Kurt Sundin, och nu delar han med sig av ett nostalgiskt dansbandsminne till Dansbandsnytt-läsarna.

Hasse Carlsson och Dennis Janebrink förklarade i intervjun att ”The Final Tour” var deras avskedsturné, men det visade sig bli många spelningar åren därefter, både till en dansande publik och under konserter.

Den sista konsertturnén som döptes till ”The Farwell Tour” planerades till år 2020, men pandemin satte hinder i vägen för den. Turnén kunde dock genomföras i förkortad version två år senare, och den 14 maj 2022 genomfördes turnéns sista spelning.

Ett år senare – i maj i år – tilldelades Flamingokvintetten en Grammis för ”Årets dansband” och både Hasse Carlsson och Dennis Janebrink tog emot priset på Grammisgalans scen.

Hela Kurt Sundins dansreportage, under rubriken ”På dans med Kurt” kan ni se här.

/Niklas Lindh, reporter

Kurt Sundin träffade Flamingokvintetten på Idun i Umeå år 2015. Missa inte hans nostalgiska tv-inslag.