Hoppa till innehåll

Tony Irving läxade upp programledaren för nya dansbandspodden

Joakim O. Agerskov (vänster bild) är programledare för podcasten, tillsammans med Tom Lindquist. Höger bild: Tony Irving, gäst i podavsnittet. Foto: Privat/Peter Knutson

Det är mycket positiva framtidsutsikter som Tony Irving ger uttryck för i veckans upplaga av podcasten ”Ett samtal nonstop om dansband”. Men samtidigt reagerar han starkt när programledaren använder ordet ”mogen” i dansbandssammanhang. 

Under fredagen släpptes det tredje avsnittet av den nya dansbandspodden, där Tony Irving var en av gästerna. Och i podcasten ger han uttryck för en kultur som är på frammarsch.

– Flera folkparker rustas upp, folk hittar tillbaka till dansen och klär upp sig när de ska ut, säger Tony Irving i podden, och fortsätter: 

– Vi är på väg att bli en ledande folkrörelse igen, där folk hittar tillbaka till oss, och det här tycker jag är fantastiskt. Jag ser verkligen framåt!

”Sluta använda ordet mogendans”

I avsnittet ställer programledaren Joakim O Agerskov en fråga till Tony Irving om ”mogen dansbandsmusik”. Och just ordet ”mogen” i dansbandssammanhang fick Tony Irving att se rött.

– Jag kommer att slå till dig om en stund när du använder ordet ”mogen” framför mig. Det är det värsta som dansbanden har gjort att använda det ordet. Det är patetiskt!

– Kan du tänka dig en 18-åring som kommer till en dansafton och så skyltas det med ”här är det mogenband”. Vilken 18-åring vill ha något att göra med oss när man skyltar med ett ord som signalerar att man är förbi sitt bäst-före-datum? Man kan inte säga ”moget” om en produkt som vi vill stimulera folket att vara delaktiga i. För det vi säger då är att det är ”russinfest”.

I podavsnittet medverkar även Johanna Holmqvist som var kryssningschef på Cinderella under 13 år och hon var programansvarig för Dansbandsveckan på fartyget under i tio års tid. Hon fortsätter att jobba med kryssningar på M/S Birka Gotland och laddar även för Dansbandsveckan i Överkalix som inleds om bara två månader. I podden berättar hon om sin roll som extern projektledare för danssatsningen i norr.

Podcasten ”Ett samtal nonstop om dansband” har fått ett starkt mottagande av publiken och har stor lyssning. Ett nytt avsnitt släpps varje fredag. Du hittar programmet på Spotify.

/NIKLAS LINDH, REPORTER