Hoppa till innehåll

Sista veckan med 16 Weeks Of Hell – så ska ”dansbandsgänget” fira nästa vecka

Till vänster, Josefin Niemi utanför gymmet på onsdagsmorgonen strax före kl 05. Till höger Roger Selin som kopplar av mellan träningspassen. I mitten sångerskan Erica Sjöström under ett gig härom veckan. Foto: Privat

På onsdag nästa vecka går de sju deltagarna från dansbandskulturen i mål med det stenhårda tränings- och hälsokonceptet 16 Weeks Of Hell. Och frågan är hur det ska firas efter att endast ha fått äta ”ren” och nyttig kost ända sedan starten den 15 februari?

Deltagarna är nu inne på upploppet av sin resa med 16 Weeks Of Hell och flera av dem har börjat planera för hur firandet av målgången på onsdag i nästa vecka ska genomföras.

Dansparet Josefin Niemi och Roger Selin från Leksand ska åka till Stockholm för att fira med lite godsaker.

– Vi ska ”bara vara”, berättar Roger. Det blir någon god kulglass, en riktig Napoletansk pizza med skaldjur och lök och så en iskall stor fatöl.

Hans sambo Josefin håller med, men de båda är noggranna med att behålla de nya vanorna, både när det gäller träning och kost.

– Ja så blir det! Jag är mest sugen på att köpa en present till mig själv i form av en löparklocka. I sommar ska jag komma igång med löpningen också, berättar hon. 

– Det kanske blir lite godis i husvagnen i sommar men jag ska stå emot så mycket som möjligt och välja frukt istället, hålla i träningen och äta rent.

– Ja så får det blir, säger Roger. Jag tänker lite utifrån principen 80/20 – att hålla i kosten från 16 Weeks Of Hell till 80 procent även framöver.

TV-tips: Kolla in när deltagarna inledde 16 Weeks Of Hell i februari.

Lästips: Här kan du läsa allt om deltagarnas hälsoresa.

Godisbuffé och tonfiskröra

Dansarrangören Ann-Cathrine Friberg, vid Utängens Loge i Tanumshede, har belönat sig med nya färgglada träningsskor och nästa onsdag ska hon fira med godsaker som hon inte har varit i närheten av sedan februari.

– Jag kommer att fira på lördagen den 8 juni när Martinez spelar på logen. Jag ska bjuda alla gästerna på godisbuffé (Ann-Cathrine äger en godisbutik) och själv ska jag äta en bakad potatis med tonfiskröra. Det blir nog lite lakrits för min del och så ska jag ta en kanelbulle till kaffet.

Röda Korset

Peter Malmqvist i Kjellez är inne i en hektisk tid av turnerande så något firande blir det inte förrän träningsgänget träffas i samband med Dansbandsveckan i Malung i mitten av juli.

– Jag kommer att hålla i kosten minst fem dagar i veckan och förstås äta mindre. Jag har verkligen lärt mig att livet funkar utmärkt med betydligt mindre portioner än förut.

– Men det blir nog trots allt lite bubbel tillsammans med min sambo. Helt fantastiska värden när det gäller min diabetes typ 1, och så ett härligt driv i stegen, det är verkligen värt att fira tycker jag.

Dottern gjorde sockerutmaning samtidigt

Johan Eriksson – låtskrivare, musiker och konferencier under Dansbandsveckan i Malung – ser fram emot att äta chips efter att ha passerat målgång. Och Niklas Lindh, som driver Dansbandsnytt, har bokat bord på restaurangen Pinchos tillsammans med sin snart 13-åriga dotter som själv har haft 16 veckor utan socker när pappa har gjort 16 Weeks Of Hell.

– Så vi firar dubbelt, konstaterar Niklas Lindh. Men jag säger som Roger – principen 80 – 20 tycker jag är optimal. Sund kost över lag men med möjlighet till guldkant då och då. Och träningen ska definitivt fortsätta åtminstone fem dagar i veckan, med löpning och gym.

Endera bubbel eller glass

Sångerskan Erica Sjöström överväger att fira med bubbel eller lite glass.

– Ja jag kanske firar med lite bubbel. Godis kommer jag att vänta med. Det har gått så bra att sluta äta godsaker så jag vill inte fresta mig själv. Men jag drar kanske till med en glass ihop med familjen om jag avstår från ett glas bubbel. 

– Jag har dessutom en bra plan för hur jag ska hålla i mina fina resultat och mitt fantastiska mående även framöver. Det har verkligen varit en helt otrolig resa det här. Jag har en sån enorm energi numera.

Erica får medhåll av Josefin Niemi:

– Ja jag känner mig så ren i kroppen och mår så gott efter de här månaderna att jag vill hålla i det här konceptet i stora drag. 

Nästa vecka, när gänget avslutar 16 Weeks Of Hell, berättar vi om hur hälsoresan har varit, vilka resultat som deltagarna har uppnått, vilka svårigheter och motgångar som de har stött på och hur planen för träning och nyttig kost ser ut framöver.