Hoppa till innehåll

Så ser programmet ut för Dansbandsveckan i Överkalix: ”En magisk satsning”

Bilder från Överkalix i somras. Foto: Dansbandsveckan i Överkalix

Under fredagen presenterades hela dansprogrammet för Dansbandsveckan i Överkalix nästa sommar. Och målet är att antalet besökare ska mer än fördubblas.

Årets dansbandsvecka i Överkalix blev den första – en satsning som enligt arrangörerna var så lyckad att man nu spänner bågen och satsar ytterligare.

– Dans i den här magiska miljön, och till midnattssol, är verkligen något som lockar. Och nästa sommars program ser fantastiskt ut, säger Sara Söderberg som är projektledare samt kultur- och fritidsansvarig inom Överkalix kommun.

Vad är skillnaden jämfört med i somras?

– Vi har snäppat upp på flera sätt och blir mer professionella. Och vi har fler band än tidigare…fantastiska band! Och så ska vi sjösätta vår nya digitala profil som kommer att bli ett riktigt lyft.

Besökare till (tre)tusen

Förra året hade Dansbandsveckan i Överkalix 1200 besökare och till nästa sommar tror arrangörerna på mer än dubbelt så många…

– Vi tror på 3000! Det beror på att det gick så bra under vårt första år, det blev så uppskattat och det har verkligen spridit sig. Vi har dessutom så bra band som spelar hos oss och så att vi är här uppe i den helt fantastiska miljön i Överkalix, med dans under midnattssolen. 

– Det är verkligen magiskt och i synnerhet vid Brännabergets festplats som ligger så högt upp. Där dansade de bokstavligen under midnattssolens sken i somras.

Danserna kommer att anordnas vid Hotel Grand Arctic Resort/Folkets Hus, vid Allsåklubbens dansloge och Brännabergets festplats.

Här är dansprogrammet

Tisdag 25/6

Holidays – Grand Arctic Resort/Folkets Hus

Replay – Allsåklubben

Onsdag 26/6

Kjellez och Holidays – Grand Arctic Resort/Folkets Hus

Replay – Allsåklubben

Röda Korset

Torsdag 27/6

Martinez och Kjellez – Grand Arctic Resort/Folkets Hus

Micke Ahlgrens – Allsåklubben

Fredag 28/6

Bhonus och Martinez – Grand Arctic Resort/Folkets Hus

Micke Ahlgrens – Allsåklubben

Lördag 29/6

Bhonus, Framed och Danzbanderz – Brännabergets festplats

Där anordnas även en danstävling då Tony Irving är konferencier.

Dessutom kommer Barrabazz att spela på hotellet varje dag.

Det kommer även att anordnas flera dagaktiviteter i samband med Dansbandsveckan, men det programmet är ännu inte klart.

Det är Överkalix kommun som är huvudman för festivalen och som samarbetar med Allsåklubbens dansloge, Brännabergets festplats och Hotel Grand Arctic Resort.

/NIKLAS LINDH, REPORTER