Hoppa till innehåll

Partypolaren ska kombinera After Ski med 16 Weeks Of Hell

Musikern, underhållaren och låtskrivaren Johan Eriksson från Malungsfors har ägnat mycket tid åt låtskrivande och after ski-spelningar i vinter. Foto: Partypolarna/Privat

Ingen av besökarna på Dansbandsveckan i Malung kan missa Johan Eriksson. Han är nämligen programledare för det mycket populära underhållningsprogrammet dagtid i Grönlandsparken som följs av tusentals människor varje dag. Johan är en av deltagarna som nu ska göra 16 Weeks Of Hell – och han ska kombinera det med mängder av tid på After Ski i Sälen.

Johan Eriksson är musikern, låtskrivaren och underhållaren som har nästan hela dansbands-Sverige i sin mobiltelefon. Han skriver dansbandslåtar till flera av våra välkända dansband, och han är dessutom frontfigur i det oerhört populära och flitigt anlitade bandet Partypolarna, som inte minst den här tiden på året är fullt uppbokade med spelningar i samband med After Ski i Sälen. Under perioden som 16 Weeks Of Hell pågår har Johan ett 80-tal spelningar inbokade….

 – Ja det här blir en riktig utmaning, inte minst att kombinera 16 Weeks med en hektisk period med massor av spelningar. Men det kommer att funka! Det ska bli skönt att få en nystart på både tränings och kostfronten! Men med rätt planering och stöttning från Tony & vårt fantastiska ”dansbandsgäng” kommer det hela gå som en dans! Skämt åsido verkar det vara en fantastisk grupp så det ska bli SÅ kul att göra detta tillsammans!

Rätt tid i livet

När Johan fick frågan om att vara en av sju deltagare från dansbandskulturen som genomgår det tuffa men populära tränings- och hälsoprogrammet 16 Weeks Of Hell, så var han snabb med att tacka Ja.

 – Ja det här kom helt och hållet i rätt tid för mig i livet. Jag hade själv gått i funderingar på att komma igång med min träning och här får jag ju ordning på kosten på köpet! I samband med pandemin blev allt ett kaos. Dels med tanke på att vi blev av med alla våra spelningar, dessutom fick jag jätteproblem med en axel och drabbades av en sk. ”frozen shoulder”. Detta blev extra kämpigt då jag inte ens kunde träna under denna period. 

Hur viktig har träningen varit för dig tidigare?

– Träning har alltid varit en stor del av mitt liv och eftersom jag tävlingssimmade en hel del i unga år så hade jag precis kommit igång med simningen igen. Detta blev dock helt omöjligt med min axel så det blev ett par tunga år innan det lättade både arbetsmässigt och skademässigt. Dock lyckades jag ifjol med konsten att få, inte bara en utan två, tennisarmbågar. Så det har varit några år fyllda av skaderehabilitering. Så ett stort mål med detta projekt är att få komma igång med träningen och på sikt hålla mig skadefri!

Förberett 40 matlådor

Idén med att kombinera dansbandskulturen med 16 Weeks Of Hell kommer från Dansbandsnytts initiativtagare Niklas Lindh, och grundaren till 16 Weeks Tony Andersson, tyckte att idé var lysande. Tillsammans började Tony och Niklas att utarbeta planerna. 

Och när det gäller 16 Weeks Of Hell, så handlar mycket om en bra planering, för att genomförandet ska kunna bli så bra som möjligt. Det är något som Johan har tagit fasta på. Han har redan kommit igång med powerwalks under dagarna och har även på gymmet provat de övningar som blir aktuella under de första veckorna. Dessutom har han, enligt det strikta kostschemat, redan lagat mat till cirka 40 matlådor som nu ligger i frysen!

 – Ja det är skönt att vara förberedd. Det känns så otroligt roligt det här, så det är också skoj att förbereda sig. Dessutom känns det helt nödvändigt eftersom jag har ett så tufft spelschema med Partypolarna under främst den första halvan av 16 Weeks Of Hell.

 Vad tror du kommer att bli de största utmaningarna för dig?

Röda Korset

– De största utmaningarna i det här projektet är nog att få ihop livspusslet med mat, träning och jobb. Dessutom har jag två idrottande tonårstjejer som också behöver mat. Men det ska bli oerhört inspirerande att anta utmaningen och se till att man klarar planeringen. Det är nog A och O skulle jag nog säga.

Hur ser målbilden ut? Vad är det för Johan som kommer att gå i mål den 5 juni i sommar? 

– Jag hoppas att det är en Johan som är i balans. Kanske några kilo lättare och lite mer muskler här och där, ha, ha… Dessutom hoppas jag ha lärt mig ett och annat om träning, kost och hur jag fungerar i den här typen av projekt – lärorikt kommer det bli!

Läs mer: De ska också göra 16 Weeks Of Hell:

Succéarrangören ska göra 16 Weeks Of Hell: ”Träning livsviktigt för att undvika rullstolen”

Dansparets största utmaning – därför ska de göra 16 Weeks Of Hell

Erica Sjöström gör 16 Weeks Of Hell: ”Jag blir Tonys´ största utmaning någonsin”

Peter kombinerar turnéliv med Kjellez och 16 Weeks Of Hell