Hoppa till innehåll

Kraftig ökning av sålda biljetter till Dansbandsveckan i Malung: ”Förbaskat bra”

Lars Bälter är marknads- och kommunikationsansvarig inom Dansbandsveckan i Malung. Foto: Niklas Lindh/PeO Karlström

Antalet biljetter som har sålts inför Dansbandsveckan i Malung i sommar har ökat kraftigt enligt arrangören. Under de tre sista månaderna 2023 såldes 38 procent fler biljetter jämfört med motsvarande tid året innan.

Lars Bälter som är marknads- och kommunikationsansvarig för Dansbandsveckan i Malung förklarar att Lucianoz och Vikingarna sannolikt är viktiga faktorer som ligger bakom försäljningsökningen. 

Lucianoz genombrott under fjolåret hade stor koppling just till Malung, då TV4 visade en serie om hans resa mot målet – att få framträda på just Dansbandsveckan i Malung. Det skedde i somras inför tv-kamerorna och serien visades just under hösten 2023 på tv.

– Det är en Lucianozeffekt som nog har påverkat oss mycket mer än vad vi tidigare trodde. Mycket tack vare programmet och att det var väldigt mycket positivt i programmet som var kopplat just till Malung och Dansbandsveckan. Jag tror att tack vare Lucianoz så öppnas det upp för nya människor som är intresserade av att besöka oss. Det kan definitivt vara en framgång för oss i vår biljettförsäljning.

Ser tendenserna så här långt ut som att det kan bli fler yngre besökare till Malung i sommar?

– Vi hoppas ju det. Vi har ju inte sett slutresultatet av det här än men hittills så ser det förbaskat bra ut.

Även Vikingarnas avsked drar stor publik

Alldeles i slutet av fjolåret så kunde Dansbandsveckan meddela att Vikingarna kommer att göra sin absolut sista spelning i Malung i sommar. Det fick ett otroligt starkt gensvar från publiken, berättar Lars Bälter.

Röda Korset

– Ja det har en väldigt stor betydelse för ökningen tror jag, och att det blev klart ungefär en vecka före jul innebar att extra många valde att köpa biljetter för att kunna uppleva den sista spelningen.

Och ändå är det en spelning som sker gratis och öppet för alla i Grönlandsparken…?

– Ja vi har fått många frågor om att man tror att det kostar pengar och att man måste boka plats. Och vi har då förklarat att det här sker dagtid i Grönlandsparken, att det inte är en spelning på kvällen utan en konsert dagtid. Men beskedet att Vikingarna sätter punkt hos oss i Malung har haft en effekt på biljettförsäljningen som till och med jag är förvånad över. Det finns verkligen ett enormt stort intresse för det.

Tror du sammantaget att vi kommer att se ett ökat besöksantal på Dansbandsveckan i Malung i sommar?

– Ja de här försäljningssiffrorna tyder ju på att det också är ett ökat generellt intresse. Det här är ju visserligen starten av biljettförsäljningen, så hur det utvecklas under våren och sommaren vet man ju inte. Men vi både tror och hoppas att vi kommer att få fler besökare till Malung i sommar.

/NIKLAS LINDH, REPORTER