Hoppa till innehåll

Erica ska göra 16 Weeks Of Hell: ”Jag blir Tonys´ största utmaning någonsin”

Erica Sjöström, tidigare sångerska i Drifters, och även krönikör här på Dansbandsnytt. Till höger Tony Andersson, grundare av 16 Weeks Of Hell. Foto: Privat/Niklas Lindh

Nu står det klart att en av Sveriges mest hyllade dansbandssångerskor de senaste årtiondena, Erica Sjöström, ingår i gruppen av dansbandsprofiler som ska genomgå det stentuffa hälso- och träningsprogrammet 16 Weeks Of Hell. ”Jag är jättenervös”, säger Erica om utmaningen som inleds nästa vecka.

Under 21 år var Erica en mycket populär sångerska i dansbandet Drifters och turnerade land och rike runt fram till bandet lades ner i samband med pandemin. Numera jobbar hon som sångcoach på ”Academy of Music and Business” i Vara – en musik- och affärsrelaterad gymnasial spetsutbildning där är en av grundarna är den internationellt erkände låtskrivaren Andreas Carlsson.

Erica är en av sju profiler med koppling till dansbandskulturen som ska genomgå det välkända tränings- och hälsokonceptet 16 Weeks Of Hell.

– Känslorna är nu många och likt en berg- och dalbana. Jag är vettskrämd samtidigt som jag är sjukt taggad.

Följde de andra kändisarna i tv-programmet

Konceptet är välkänt, inte minst från tv-serien ”Den stora hälsoresan” som sändes under två säsonger för ett par år sedan. Då genomgick flera kändisar programmet under ledning av Tony Andersson, som är grundare och ägare till 16 Weeks Of Hell.

– Jag såg tv-programmet förut och drömmen för mig är nu att bli piggare. Jag har ju klivit över 50-årsgränsen och har alltid varit pigg förut, men har nu blivit mer trött. Så nu tog jag chansen att göra en förändring på rätt sätt, att få coachning och stöttning och bli en pigg och glad Erica igen.

Erica jobbar hårt även numera, som sångcoach på en populär skola. Foto: Privat

Vad har du tidigare haft för förhållande till träning, rörelse och kost?

– Kosten hos mig är bedrövlig. Det har den alltid varit. Så jag känner på mig att jag kommer att vara Tonys´ största utmaning….ever… (Skratt) Tidigare, i ungdomen, har jag ju tränat, och så har jag ju dansat mycket, och ridit och spelat hockey. Men jag är ingen person som är ute och går och tränar på gym, så jag kommer att få vara en helt ny Erica när jag går in i det här.

Är det nåt som du känner dig särskilt orolig över?

– Egentligen för allting. Många tycker nog att kosten kan bli det svåra, men där kommer jag att bita i. Det tror jag inte ska bli något problem, och så har jag en fantastisk man som kommer att följa de här recepten till punkt och pricka, så jag kommer att få stöd hemifrån. 

– Sen jobbar jag ju så vansinnigt mycket och med sena kvällar så för mig blir den stora utmaningen att få in träningen, men en del kan man ju göra hemma där jag också har jag en stor skog att gå i. Och så får jag ju kliva upp klockan fem och hinna med en powerwalk innan jag gör mig i ordning för dagen. Så det blir en logistisk utmaning också.

Röda Korset

Och trots att det är utmanande så vill du satsa?

– Ja, precis som de säger på Mello: Nu kör vi! Och det ska bli så kul att vara med i det här gänget och göra det här tillsammans och stötta varandra i vårt chattforum och få ta del av de andra deltagarnas känslor, upplevelser och tips. Så jag är verkligen sjukt taggad!

Erica framför scenen i skolans aula. Foto: Privat

”Jag saknar mig själv”

Hälsoprogrammet inleds för de sju deltagarna på torsdag nästa vecka, och då väntar ett strikt kost- och träningsschema som man ska följa till 100 procent varenda dag. Deltagarna kommer vi att kunna följa här på Dansbandsnytt varje vecka och även i viss mån via 16 Weeks Of Hells sociala medier. Och nu, bara en vecka innan projektet går igång, så ser Erica för sin inre bild hur läget kommer att vara den 5 juni, när hon och de andra deltagarna går i mål efter de 16 veckorna.

– Ja då är jag en pigg och alert kvinna igen. Jag saknar ju den där energin som jag alltid har haft, och eftersom jag är mer trött idag så är jag inte samma sprudlande glada Erica som förut. Så jag saknar mig själv, och mitt mål är att komma dit. Och sen, på köpet, så vill jag gärna kunna komma i kläderna i garderoben istället för att behöva köpa nytt på grund av att man går upp i storlek. Det hade varit kul….

Vad känner du inför att göra den här resan inför hela dansbands-Sverige och en mängd andra läsare?

– Det är ju ett stort bidrag till min nervositet, för jag är ju väldigt dålig på sånt där som att träna på gym. Så det här blir en riktig biff att ta tag i. Det är en stor omvandling för mig att genomföra det här programmet. Men jag kommer inte att ge mig. Jag är en envis jäkel, så på den envisheten kommer jag att kunna hänga med.

Missa inte: Därför satsar Peter i Kjellez på ”16 Weeks Of Hell – dansbandseditionen”.

Därför inleder Dansbandsnytt och 16 Weeks Of Hell ett samarbete.

/NIKLAS LINDH, REPORTER