Hoppa till innehåll

Därför gör Niklas från Dansbandsnytt 16 Weeks Of Hell: ”Jag duckar bakom skämskudden”

Vänster bild: Niklas Lindh, på power walk i Falumiljö. Höger bild: Tony Andersson och Niklas Lindh efter att beslutet om samarbete fattats, mellan 16 Weeks Of Hell och Dansbandsnytt.

Initiativtagaren till Dansbandsnytt är den sjunde och sista deltagaren i gänget från dansbandskulturen som ska göra 16 Weeks Of Hell. Och orsaken till att han anser sig vara i behov av det skyller Niklas Lindh på just Dansbandsnytt: ”Ja det blev så mycket mer jobb än vad jag hade räknat med, så träningen blev rejält lidande. Jag duckar bakom skämskudden och tar nya tag”, säger Niklas och skrattar….

En hyfsad nivå av träning och någorlunda medveten kost har genom åren varit viktigt för Niklas. Men under hösten och vintern blev läget ett helt annat. Träningen fick en allt lägre prioritet och successivt försämrades också ambitionerna med en klok kosthållning.

– Ja när man får en kraftigt ökad arbetsbelastning och det samtidigt tillkommer andra saker i livet som man behöver lägga tid på, så är det verkligen så att träning och smart kost inte får prioriteras ner. Men det var precis det felet som jag gjorde, och successivt påverkades därmed styrkan, orken, sömnen och glädjen på ett negativt sätt.

Varför blev det så här?

– Huvudskälet är att uppstarten av Dansbandsnytt glädjande nog blev en sån succé att jag behövde lägga alltmer tid på att utveckla verksamheten, och det arbetet fortsätter med oförminskad kraft. Och samtidigt har jag andra uppdrag i mitt kommunikationsföretag som täcker motsvarande en heltid. Så nu blir det parallellt med 16 Weeks Of Hell en översyn av hela bilden, för träning är livsviktigt. På många plan.

Blev starkare än någonsin tidigare

För ett par år sedan gjorde Niklas själv 16 Weeks Of Hell, och det blev en stark upplevelse i flera bemärkelser.

– Ja det var mäktigt att så snabbt känna sig pigg, glad och stark. Redan efter några dagar var sömnen påtagligt bättre, och snabbare än jag trodde kom resultaten både när det gäller ork och muskelstyrka. Jag var mer vältränad än någonsin tidigare i livet när jag gick ur programmet som 50 plussare. Till den nivån vill jag komma tillbaka, minst.

Hur blev livet efter 16 Weeks Of Hell?

– Det funkade bra under ganska lång tid, med träning på en rätt bra nivå och genomtänkt kost, men då det också fanns möjlighet att unna sig det där lilla extra, under helgerna. Men det var innan Dansbandsnytt föddes. (Skratt)

Ett indirekt fokus på dansbandskulturen

Det var då som Niklas började överväga på att göra 16 Weeks Of Hell igen, eller något av de olika program som erbjuds för tidigare deltagare. Parallellt funderade han, tillsammans med många andra, vad som krävs för att dansbandskulturen i Sverige ska bli starkare. Och rent språkligt började han också fundera kring vad som kan krävas för att ge branschen mer muskler.

– Och då kom en idé som förstås inte direkt ger dansbands-Sverige några muskler, men där personer med koppling till dansbandskulturen skulle kunna bli starkare. Och tanken började födas om man på något sätt skulle kunna förena det träningskoncept som jag själv har genomgått med dansbandskulturen. För tänk om det här fick ett stort genomslag, inte minst medialt. Då skulle ju folk prata alltmer om dansbandsmusik och indirekt skulle mer strålkastarljus riktas mot den här kulturen.

Röda Korset

Startskott på torsdag

Niklas tog en kontakt med Tony Andersson, grundare och ägare av 16 Weeks Of Hell, och de båda bestämde sig för att träffas och sy ihop en satsning och starta ett samarbete. Nu på torsdag inleds ”resan”, och den kommer att skildras varje vecka på dansbandsnytt.se och i 16 Weeks Of Hells sociala kanaler.

– Att förena dansbandskultur och 16 Weeks Of Hell känns förstås som en något ”oväntad” kombination. (Skratt) Men det oväntade kan också vara starten på något riktigt stort och framgångsrikt! 

– Så nu biter vi ihop, ger järnet och så hoppas vi att den här resan blir något alldeles extra. Vi får stöd av fantastiska coacher och vi är ett grymt gäng från dansbandskulturen, så det här borgar för att bli en ”stark” satsning.

Lästips – här är profilerna från dansbandsbranschen som ska göra 16 Weeks Of Hell:

Partypolaren ska kombinera After Ski med 16 Weeks Of Hell

Succéarrangören ska göra 16 Weeks Of Hell: ”Träning livsviktigt för att undvika rullstolen”

Dansparets största utmaning – därför ska de göra 16 Weeks Of Hell

Erica Sjöström gör 16 Weeks Of Hell: ”Jag blir Tonys´ största utmaning någonsin”

Peter kombinerar turnéliv med Kjellez och 16 Weeks Of Hell