Hoppa till innehåll

BILDEXTRA: Fartfylld dansfeber under Dansbandsveckan på Cinderella

Perikles på Dansbandsveckan på Cinderella. Foto: Emil Särnehed / SarnehedPhoto

Dansbandsveckan på Cinderella går nu in på sina sista kryssningar. Dansbandsnytts samarbetspartner, fotografen Emil Särnehed, rapporterar om ”stor dansglädje överallt”, men också om reaktionerna på förändringar av arrangemanget från nästa år.

Han är sedan lång tid tillbaka en välkänd profil inom danssfären, Emil Särnehed, där han med sin kamera bidrar till att sprida dansglädjen även långt utanför själva dansgolven. Emil gör sig nu redo för ännu en kryssning med Cinderella, efter onsdagens resa som var fylld av intryck:

– Ja stämningen var fantastisk. Det var dansmusik överallt, full fart på dansgolven och en dansglädje som sprider sig lite överallt….

Under veckan har det kommunicerats till gästerna att det här är den sista dansbandsveckan på Cinderella, innan fartyget flyttas till linjen Helsingfors – Mariehamn – Stockholm. Gästerna har dock fått veta att det blir en fortsättning på Dansbandsveckan, men på fartyget Birka Gotland som är mindre än Cinderella.

Dansbandsveckan på Cinderella går in på sista verserna… Foto: Emil Särnehed / SarnehedPhoto

Hur har reaktionerna varit på beskedet?

– Jag har mött positiva reaktioner på att dansbandsveckan ändå fortsätter. För det är ju verkligen en populär vecka. Jag har mött ett flertal personer som åker varje dag hela veckan, och både fredagen och lördagen är i princip fullsatt. Det visar ju att det är en populär vecka.

Det är dock än så länge oklart hur dansbandsveckan kommer att kunna se ut på Birka Gotland med tanke på de båda fartygens olika förutsättningar.

Röda Korset

Vilka har dina starkaste intryck varit hittills, om man bortser från den dansglädje som du beskriver?

– Starkast intryck gör personalen på fartyget. Johanna som fixade så att vi fick besöka bryggan, befälhavaren Sebastian som tog emot oss på bryggan och förklarade både det ena och det andra. Styrmannen Henrik beskrev hur man styr hela Cinderella med en liten spak medan maskinchefen visade oss runt bland alla maskiner, rör och verkstäder. Men så klart gör all service i restauranger och barer ett starkt intryck hela natten lång…

Vad ser du fram emot nu?

– Nu laddar jag om för en fredagsnatt på Östersjön med fantastisk musik och fantastiska dansare. Kanske blir det några fler bilder också.

Här är några av Emils bilder från kryssningen mellan onsdagen och torsdagen:

Glädje och dans till max under veckan. Foto: Emil Särnehed / SarnehedPhoto
Ett musikaliskt välkomnande av gästerna från kryssningsvärdar med flera. Foto: Emil Särnehed / SarnehedPhoto
Det var full fart på dansgolvet när Blender spelade. Foto: Emil Särnehed / SarnehedPhoto
Vackra och inspirerande dansuppvisningar har avlöst varandra under veckan. Foto: Emil Särnehed / SarnehedPhoto
P-A Sköld som tillsammans med Marie Sköld höll i undervisning i gammeldans. Foto: Emil Särnehed / SarnehedPhoto
Dansbandsveckans husband Matz Jinglez har mängder av spelningar under veckan. Foto: Emil Särnehed / SarnehedPhoto
Tony Irving berättar, undervisar och inspirerar inom ämnet dans. Foto: Emil Särnehed / SarnehedPhoto